≫ 

Predsednik Srbije sa opozicijom u subotu u parlamentu

Na osnovu svih predloga koje smo imali do sada probaćemo da dođemo do završnog dokumenta koji bi imao kao svoj krajnji cilj da većina učesnika bude zadovoljna i tokom i rezultatima dijaloga - izjavio je predsednik Narodne Skupštine

  • 4
DIJALOG SKUPSTINA STRANKE Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić izjavio je danas za Tanjug da će sastanak Radne grupe za međustranački dijalog bez stranaca uz učešće predsednika Srbije Aleksandra Vučića biti održan u subotu, 23.oktobra u parlamentu.

- Na osnovu svih predloga koje smo imali do sada probaćemo da dođemo do završnog dokumenta koji bi imao kao svoj krajnji cilj da većina učesnika bude zadovoljna i tokom i rezultatima dijaloga - rekao je Dačić.

Taj dijalog je, prema Dačićevoj oceni, bio uspešan i konstruktivan, ali i konkretan.

- Može se očekivati i na osnovu onoga što je predsednik Vučić rekao na prvom sastanku jedan fleksibilan pristup vlasti i konstruktivan odnos opozicije, odnosno njihovi predlozi su bili realni i relistični - rekao je Dačić.

Dačić je kazao da očekuje uspešan završetak tog procesa.

Međustranački dijalog, Skupština Srbije Foto: Tanjug/Rade Prelić

- Sastanku će prisustvovati i predsednik Aleksandar Vučić nakon čega bi taj dokument bio predstavljen i svim drugim strankama koje ne učestvuju na sastanku Radne grupe - rekao je Dačić.

Time bi posle dijaloga koji je vođen sa evroparlamentarcima, posle zaključaka i mera koje je vlast počela da sprovodi bio zaokružen proces međustranačkog dijaloga, dodao je Dačić.

Još jednom je pozvao sve opozicione stranke, bez obzira na kolosek, da daju svoje predstavnike za Privremeno nadzorno telo za praćenje medija u kampanji i da se pripreme da daju članove i zamenike članova RIK-a.

Sastanak Radne grupe za međustranački dijalog počeće u 9 časova.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA