≫ 

Evropska komisija usvojila Paket proširenja, sledi predstavljnje u EP

Usvojeni izveštaj Evropske komisije odnosi se na period od juna 2020. godine do juna 2021. godine, a procenjuje reforme zemlja po političkim i ekonomskim kriteriumima i po kriterijumima pripremljenosti za obaveze koje prostiču iz članstva u EU

  • 0
European Commission, evropska komisija Foto: Tanjug/AP

Evropski komesari su na sastanku u Strazburu usvojili ovogodišnji Paket proširenja, potvrdjeno je Tanjugu u Evropskoj komisiji.

Paket se sastoji od dokumenta koji predstavlja generalnu poziciju Evropske komisije kada je u pitanju proces i politika proširenja EU, a uključuje i pojedinačne izveštaje o napretku, kako se navodi, sedam zemalja, (Zapadni Balkan i Turska) koje su u procesu pristupnja EU.

Usvojeni izveštaj Evropske komisije odnosi se na period od juna 2020. godine do juna 2021. godine, a procenjuje reforme zemlja po političkim i ekonomskim kriteriumima i po kriterijumima pripremljenosti za obaveze koje prostiču iz članstva u EU.

Prema dosadašnjoj praksi, nakon usvajanja na koledžu komesara, nadležni komesar za proširenje, Oliver Varheji, Paket proširenja prvo predstavlja članovima Spoljnopolitickog odbora Evropskog parlamenta.

Nakon debate u Parlementu, Varheji će isti dokumet predstaviti i na odvojenoj konferenciji za medije koju organizuje Evropska komisija od 17:15 časova.

Usvajanje i predstavljanje ovogodišnjeg Paketa proširenja odvija se u Strazburu umesto u Briselu zbog održavanja plenarnog zasedanja EP u svom drugom sedištu.

Video: Susret lidera zapadnog Balkana u Briselu: Pre večere Borelj učio da na srpskom kaže: Dobro veče!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA