≫ 

Gabriel Eskobar među više od 80 svetskih eksperata na Beogradskog bezbednosnom forumu sledeće nedelje

Tokom tri dana raspravljaće se o ekstremizmu i radikalizamu, reizgradnji vere u demokratiju, u kom je stanju Evropa i njena budućnost, šta će se dalje dešavati u odnosima Beograda i Prištine, kao i o širenju uticaja Kine

  • 0
Belgrade Security Forum, beogradski bezbednosni forum Foto: Facebook/Belgrade Security Forum

Beogradski bezbednosni forum ove godine će biti održan od 26. do 28. oktobra pod motom "Čovečanstvo na ispitu", prenosi Tanjug.

Na jednom mestu Forum će okupiti više od 80 globalno priznatih eksperata koji će govoriti o najaktuelnijim temama koje se tiču sadašnjosti i budućnosti našeg regiona, Evrope i sveta, saopštili su organizatori.

Tokom tri dana biće reči o pitanjima zašto su ekstremizam i radikalizam svih vrsta naša realnost, kako širom sveta ponovo izgraditi veru u demokratiju, u kom je stanju Evropa i kakva joj je budućnost, gde je Srbija u međunarodnim konceptima bezbednosti, kakva će biti spoljna politika Nemačke nakon šesnaestogodišnje vlasti Angele Merkel, dokle će se širiti globalni i regionalni uticaj Kine, šta će se dalje dešavati u odnosima Beograda i Prištine.

U saopštenju se ističe i da pandemija, ekonomska neizvesnost, kriza demokratije i rast autoritarizma, ksenofobije i nepoverenja stavljaju čovečanstvo na jedan od najvećih ispita u istoriji.

Beogradski bezbednosni forum je pozvao neke od najumnijih i najuticajnijih ljudi da prodiskutuju o tome da li ostavljamo generacijama koje dolaze planetu na kojoj je moguće i dalje živeti i napredovati.

O ovim i drugim temama govoriće, kako najavljuju organizatori, Gabrijel Eskobar, zvaničnik Stejt departmenta zadužen za Zapadni Balkan, šef delegacije EU u Srbiji Emanuel Žofre, kao i Nemanja Starović, zamenik ministra spoljnih poslova Srbije.

Očekuje se učešće Kristofa Hojzgena, doskorašnjeg nemačkog ambasadora u UN, Majlinde Bregu, generalne sekretarke Regionalnog saveta za saradnju, Nikole Dimitrova, zamenika premijera Severne Makedonije, Karle Romero, zamenice pomoćnika generalnog sekretara NATO, Džejmsa O' Brajana, koordinatora za politiku sankcija u Stejt departmentu.

U diskusijama će učestvovati i evroparlamentarci Tanja Fajon, Viola Fon Kramon i Antonio Lopez-Isturiz, ali i Piter Nojman sa londonskog Kings koledža, Danijela Švarcer, direktorka za Evropu i Evroaziju Fondacije za otvoreno društvo i Florijan Biber sa univerziteta u Gracu, najavljuje se u saopštenju.

Video: Vučić sa liderima EU i regiona: Počeo Samit na Brdu kod Kranja

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA