≫ 

Petković: Metak ispaljen u Sofronijevića bio je namenjen srpskom narodu

Ranjeni Srećko Sofronijević bi mogao u skorije vreme da se vrati kući i nastavi sa rehabilitacijom. U stabilnom je stanju, nema znake infekcije i njegov oporavak ide dobrim tokom - izjavio je direktor Urgentnog centra

  • 1
Petar Petković poseta Srećko Sofronijević Foto: Kancelarija za KiM

Srećko Sofronijević, iz Zvečana koga su teško ranili specijalci kosovske policije, u stabilnom je stanju, izjavio je danas direktor Urgentnog centra u Beogradu Marko Ercergovac.

- Nadamo se da će u skorije vreme da se vrati svojoj kući i nastavi sa rehabilitacijom. Nema komplikacije koje bi bile vitalne, a vreme će pokazati njegov pun oporavak - rekao je Ercegovac novinarima.

Ercergovac istakao da je pacijent stabilnog stanja, nema znake infekcije i da njegov oporavak ide dobrim tokom.

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković je prilikom posete Sofronijevića rekao da je ranjen na pragu svoje kuće samo zbog toga što je Srbin.

- Srećko Sofronijević je ranjen na pragu svoje kuće zbog svog imena i prezimena. To je hrabar čovek koji je mogao da nastrada zbog prljave igre Aljbina Kurtija. Čin zbog koga je mogao da nastrada je čin herojstva - kaže Petković.

Srećko Sofronijević, koji je ranjen prošle nedelje na Kosovu i Metohiji, prilikom upada jedinica Rosu na sever pokrajine, u ponedeljak je iz Kosovske Mitrovice prebačen u Urgentni centar u Beogradu, zbog mogućih postoperativnih komplikacija.

Sofronijević je bio primljen u Kliničko bolnički centar u Kosovskoj Mitrovici 13. oktobra sa teškom prostrelnom ranom u leđa, prelomom lopatice i rebara, a metak je prošao pored vitalnih krvnih sudova na vratu.

On je istog dana hitno operisan, a potom zbrinut na odeljenju intenzivne nege ove ustanove.

Video: Petković: Ispucali su 60 bojevih metaka na nas, a srpski narod je ipak kaznio suludu politiku Kutija

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Uu

    21. oktobar 2021 | 16:29

    Sta pricas,hocete da radite sto pozelite,da vas niko ne kontrolise.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA