≫ 

Portparol EU Peter Stano: Cilj susreta Radne grupe u Briselu je da se nađe trajno rešenje za tablice

Sporazumom sa kojim je prekinuta kriza na administrativnim prelazima između centralne Srbije i KiM dogovoreno je formiranje Radne grupe koja bi trebalo da se dogovori trajno rešenje priznavanja registrskih tablica između Beograda i Prištine.

  • 1
Peter Stano

Printskrin: Youtube/ABC News Albania

Prvi sastanak Radne grupe, koja bi trebalo da se bavi rešavanjem spora Beograda i Prištine oko registarskih tablica biće održan sutra u Briselu, potvrdio je za Tanjug portparol EU, Peter Stano.

- Cilj radne grupe je da se nađe trajno rešenje za ovo pitanje - kaže Stano.

On je naveo da će se Radna rupa, sastavljena od eksperata EU, Beograda i Prištine, sastajati redovno, kako je i dogovoreno sporazumom od 30. septembra.

Tim sporazumom prekinuta je kriza na administrativnim prelazima između centralne Srbije i KiM i vraćena sloboda kretanja, uz početak korišćenja nalepnica za registrske tablice.

Tada je dogovoreno i da se formira Radna grupa koja bi u narednih šest meseci trebalo da dođe do dogovora oko trajnog rešenja za pitanje primene odnosno priznavanja registrskih tablica između Beograda i Prištine.

Nalazi Radne grupe trebalo bi da budu razmotreni na sastanku dijaloga Beograda i Prištine na visokom političkom nivou.

U Briselu napominju da će se sastanci iz okvira dijaloga Beograda i Prištine, na nivou glavnih pregovarača i lidera, odvijati nezavisno od rada Radne grupe.

Video: Počela primena nalepnica na Jarinju

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • beast

    20. oktobar 2021 | 17:56

    Nikad vi nama niste bili prijatelji. Pogubna politika, nista narod nije kriv. Mislim na te zemlje odakle se seje seme zla.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA