Nenadu Arsiću zbog ratnih zločina potvrđena kazna od šest godina

- Arsićev advokat priprema žalbu takozvanom Ustavnom sudu, takozvanog Kosova, u kome će izneti argumente, ali i druge procesne povrede u slučaju Nenada Arsića - ističe se u saopštenju Kancelarije za KiM

  • 5
Zatvor, ćelija, rešetke, zatvorenik Foto ilustracija: Shutterstock

Veće Vrhovnog suda u Prištini potvrdilo je danas kaznu od šest godina zatvora Nenadu Arsiću iz Čaglavice, zbog navodnih ratnih zločina na Kosovu i Metohiji, piše Reporteri.

U odluci se navodi da se zahtev za zaštitu zakonitosti odbrane osuđenog N. A. podnet protiv presude Osnovnog suda u Prištini od 24. decembra prošle godine i presude Apelacionog suda odbija kao neosnovan, prenosi Tanjug.

Arsić je 2020. proglašen krivim za ratne zločine protiv civilnog stanovništva 1999. godine u prištinskom naselju Emšir.

Prema navodima iz presude on je žrtve J. Š. i S. Š, primoravao da, kako se tvrdi, "piju alkohol i pevaju srpske pesme".

Kancelarija: Presuda Arsiću potvrda pristrasnosti suda u Prištini

Odluka takozvanog Vrhovnog suda Kosova da potvrdi osuđujuću presudu Nenadu Arsiću, Srbinu iz Čaglavice, novi je u nizu dokaza pristrasnosti sudskih instanci iz Prištine, navodi Kancelarija za Kosovo i Metohiju.

- Nedopustivo je i sramotno da se Srbima na Kosovu i Metohiji uskraćuje pravo na pravično suđenje i da se oni proganjaju i terete po tajnim optužnicama i osuđuju na višegodišnje kazne zatvora, bez čvrstog utemeljenja na dokazima, uz brojne povrede njihovih prava - saopštila je Kancelarija za Kosovo i Metohiju.

Oni ukazuju da ni takozvani Apelacioni, ni takozvani Vrhovni sud, uopšte nisu razmatrali stav Arsićeve odbrane o potpuno protivrečnim iskazima oštećenih u ovom slučaju, iako su dvojica oštećenih u svojim izjavama navodili potpuno različite verzije istog događaja.

- S tim u vezi, Arsićev advokat već priprema žalbu takozvanom Ustavnom sudu, takozvanog Kosova, u kome će izneti i ove argumente, ali i druge procesne povrede u slučaju Nenada Arsića - ističe se u saopštenju Kancelarije.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Гаргамел

    20. oktobar 2021 | 18:30

    Браћа Мазреку силовали и секли уши девојчицама Српске националности ( они признали а налази обдукције потврдили) и демократе Србије их пустили а овог човека осудили јер је НАВОДО терао неког да пије алкохол и да пева. Нема нама спаса ...

  • Гаргамел

    20. oktobar 2021 | 18:42

    Укуцајте у гугл претраживач БРАЋА МАЗРЕКУ да видите шта су демократе пустиле на слободу а све остале власти их нису осудиле због тога ...

  • hogar

    20. oktobar 2021 | 18:34

    Srbe svi love... a mi one koji su ubijali i. mucili Srbe pustamo....

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA