≫ 

Priština "minira" dijalog, optužuje Beograd za krah pregovora. Kurtijev čovek: Nema formiranja ZSO

Neće biti Zajednice srpskih opština i ako je to bio razlog zašto su glasali za Sprsku listu, onda su građani bili izmanipulisani - poručio je glavni pregovarač prištinskog tima u briselskom dijalogu

  • 0
Besnik Bisljimi Bislimi Foto: Kosovo-online.com

Potpredsednik tzv. Vlade Kosova i glavni pregovarač prištinskog tima u briselskom dijalogu sa Srbijom Besnik Bisljimi kaže da neće doći do formiranja Zajednice srpskih opština, prenosi Koha.

Bisljimi je rekao da su Srbi izmanipulisani ukoliko su zbog toga i ovog puta glasali za Srpsku listu.

- Na političkim subjektima je da brinu o datim obećanjima i njihovom ostvarenju. Srpska lista može dati ta obećanja, dala ih je 2017. godine, ali ih nije ispunila. Ako su ovog puta nešto obećali o formiranju ZSO, mogu podsetiti građane šta su rekli 2017. godine i reći im da je to ista Srpska lista. Neće biti Zajednice srpskih opština i ako je to bio razlog zašto su glasali za Sprsku listu, onda su građani bili izmanipulisani - rekao je Bisljimi.

Bisljimi je rekao da, ukoliko je Zajednica srpskih opština dobar metod, onda to treba primeniti i na Albance u Srbiji.

- Ne može biti jednonacionalnog udruživanja. Ako zaključimo da je to najbolji modalitet, onda bi ga Srbija trebala primeniti i za Albance u Srbiji. Pokažite nam da njena briga za građane Srbije nije deo njihove matematike da Kosovo učini funkcionalnim, već je proizvod njihovog uverenja u potrebu promovisanja prava manjina, što znači da bi i oni trebalo da daju isti primer - smatra Bisljimi.

Potpredsednik Samoopredeljenja je, ocenjujući lokalne izbore održane u nedelju, rekao da odziv srpskih građana na izbore u opštinama na severu nije stvaran.

- Izlaznost u srpskim opštinama je veštačka. Dok je u južnim opštinama izlaznost do 11 sati 6 odsto, tamo je 30 odsto. Nismo dokazali kako se to dešava, problem je što CIK nije uspeo da osigura kredibilitet izbornog sistema u svim opštinama. Nemamo garanciju da isti ljudi ne glasaju u svakoj opštini, jer ne možemo elektronski pratiti svako kretanje građana - zaključio je Bisljimi.

Video: Kosovska policija naterala mladica da skine majicu jer na njoj pise Srbija

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA