≫ 

Lajčak sa delegacijama Beograda i Prištine koje će tražiti trajno rešenje za tablice

U Briselu sam dočekao stručne delegacije na prvom sastanku Radne grupe za registarske tablice... Verujem da će za šest meseci predstaviti konkretne zaključke - najavio je specijalni izaslanik EU za dijalog Beograda i Prištine

  • 2
Aleksandar Vučić i Miroslav Lajčak

Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

Specijalni izaslanik Evropske unije za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak jutros je u Briselu dočekao stručne delegacije koje se prvi put sastaju u okviru Radne grupe koja treba da nađe trajno rešenje za upotrebu registarskih tablica.

- Jutros sam u Briselu dočekao stručne delegacije na prvom sastanku Radne grupe za registarske tablice, kao što je dogovoreno 30. septembra. Grupa kojom predsedavaju moji savetnici sastajaće se redovno. Verujem da će za šest meseci predstaviti konkretne zaključke - napisao je Lajčak na Tviteru.

 

Radna rupa, sastavljena od eksperata EU, Beograda i Prištine, sastajaće se redovno, kako je i dogovoreno sporazumom o registraskim tablicama od 30. septembra. Tim sporazumom prekinuta je kriza na prelazima između Srbije i Kosova i počelo je korišćenje nalepnica za registrske tablice.

Nalazi Radne grupe trebalo bi da budu razmotreni u okviru dijaloga Beograda i Prištine na visokom političkom nivou.

Video: Počela primena nalepnica na Jarinju

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA