≫ 

Dačić: Iz Grčke uveravaju da neće priznati nezavisnost Kosova

I predstavnici vlasti i opozicije i arhiepiskop, svi govore da Grčka neće priznati jednostrano proglašenu nezavisnost Kosova. Na nama je da temu stalno držimo aktivnom - izjavio je u Atini predsednik Narodne skupštine

  • 2
Ivica Dacic, Nedeljki Cubrilovic Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Predsednik Narodne skupštine Srbije Ivica Dačić iskoristio je posetu Atini za bilateralne susrete sa grčkim kolegom Konstantinosom Tasoulasom, Arhiepiskopom atinskim Jeronimom Drugim i nekadašnjim premijerom Grčke, a sada šefom opozicije Aleksisom Ciprasom, koji su mu potvrdili da Grčka neće priznati nezavisnost Kosova, prenosi Tanjug.

- I predstavnici vlasti, odnosno predsednik parlamenta, šef opozicije, arhiepiskop, svi govore isto, a to je da Grčka neće priznati jednostrano proglašenu nezavisnost Kosova. Na nama je da tu temu stalno držimo aktivnom, odnosno da postavljamo tu vrstu pitanja jer je to za nas od velikog značaja - kazao je Dačić.

Predsednik parlamenta, koji u Atini učestvuje na konferenciji predsednika Parlamenta u organizaciji Saveta Evrope, kazao je da je arhiepiskop Jeronim veoma važna ličnost ne samo u pravoslavnom svetu, već i u društvenom životu Grčke.

- U otvorenom razgovoru arhiepiskop Jeronim mi je rekao da on smatra da je Kosovo polje, kako u Grčkoj zovu KiM, važno za Srbe kao što je za Grke Akropolj - kazao je Dačić.

Dodaje da mu je arhiepiskop pružio uveravanje da je pozicija Grčke, bar što se tiče pravoslavne crkve, odnosno Arhiepiskopije, po pitanju Kosova veoma stabilna.

Govoreći o sastanku sa predsednikom Helenskog parlamenta Tasoulasom, Dačić kaže da su dogovorili i da do kraja godine njegov grčki kolega dođe u posetu Srbiji jer je, kako dodaje, potrebno da se održi zajednička sednica dve komisije za saradnju parlamenata Srbije i Grčke.

Osvrćući se na svoj sastanak sa Ciprasom, sada šefom opozicije, Dačić kaže da je on veliki njegov prijatelj i prijatelj predsednika Aleksandra Vučića i dodaje da su sa njim imali dobru saradnju dok je bio premijer.

Video: Buduća snajka Ivice Dačića zablistala u haljinici: Dečko je iznenadio prelepim buketom

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Brundova osveta

    21. oktobar 2021 | 16:32

    Kako to da su vam okoreli globalisti prijatelji?To su Cipras, Makron, Merkel, Sreder...I sami ste takvi.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA