Zapaljive izjave iz Prištine, Kurti: Stvaranje "vojske u punom kapacitetu" cilj mog kabineta

On je na prijemu novih 180 članova takozvanih Kosovskih bezbednosnih snaga u Uroševcu, rekao da o tome govori i povećani budžet Ministarstva odbrane, prenosi portal Zeri

  • 5
Albin Kurti, Aljbin Kurti

Foto: Tanjug/AP/Visar Kryeziu

Premijer privremenih institucija u Prištini Aljbin Kurti izjavio je danas da ulaganje u vojsku ostaje prioritet, kao i da je stvaranje "vojske u punom kapacitetu" cilj njegovog kabineta.

On je na prijemu novih 180 članova takozvanih Kosovskih bezbednosnih snaga u Uroševcu, rekao da o tome govori i povećani budžet Ministarstva odbrane, prenosi portal Zeri.

-To pokazuje našu posvećenost poboljšanju bezbednosti i zaštiti suverreniteta i teritorijalnog integriteta. To pokazuje i našu posvećenost očuvanju mira ne samo Kosova, već i celog regiona - rekao je Kurti.

Video: Ona je žena pilot helikoptera: Lidija Petrović ponosno stoji rame uz rame sa muškarcima

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • mihailovic

    22. oktobar 2021 | 18:39

    NATO EU vojno okupirana juzna Srbija Kosovo i Metohija nece se resiti politickim niti moljakanjem ovih u Beogradu. Kako je okupator i albanska UCK dosla na taj isti nacin morat ce otici jer dobrovoljno oni nikad nece napustiti juznu Srbiju Kosovo i Metohiju. Mi sve kontra radimo,kad je bila slaba Rusija sa vise pijanim nego treznim Boris Jeljcinom tada je Srbija htela i vojni savez sa Rusijom samo da bi se odbranila od Nato EU agresora. Sada kada je Putinova Rusija najjaca vojna sila na svetu od 2015 -2021+ Srbija zeli biti "neutralna" iako joj jedna trecina teritorije pod okupatorskom vojnom cizmom.Ovi pregovori Beograda rezultirace totalnim progonstvom zadnjeg Srbina na Kosovu i Metohiju. Srbija jedino vraca celo a ne sever Kosova i Metohije jedino u vojnom savezu sa ODKB,vojnim bazama po celom Kosovu i Metohiji i proterivanju Nato EU okupatora i albanske UCK sa svih prostora Kosova i Metohije. Sve drugo je isto kako kad biste pustili rak (NATO EU UCK ) u telu bez operacije siri se po celom telu i rak ubija telo (Srbija ) na kraju. Sto se duze okleva pogubno je za Srbiju.

  • WILSON

    22. oktobar 2021 | 15:00

    Kakvog toga crnog kabineta,to je cilj Engleza i Amera..

  • Realno

    22. oktobar 2021 | 14:57

    A kada se Srbija naoružava, to je kao normalno. Eeeee, breeeeee !

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA