Nove provokacije iz Prištine: Prvi oficir KBS najavio jačanje i opremanje vojske tzv. Kosova

Kosovo, koje je jednostrano proglasilo nezavisnost, nema pravo na vojsku, ali je parlament privremenih institucija samouprave u Prištini u decmbru 2018. godine, bez prisustva poslanika Srpske liste, suprotno kosovskom ustavu i svim međunarodnim aktima, usvojio tri zakona o transformaciji KBS u vojsku Kosova

  • 2
Oslobodilačka vojska Kosova, OVK, teroristi

Oslobodilačka vojska Kosova / Foto: Profimedia/AFP

Pukovnik i prvi oficir Kosovskih bezbednosnih snaga (KSB) Sefer Isufi izjavio je da je u planu projekat nabavke helikoptera za takozvane Kosovske bezbednosne snage.

On je za TV Klan Kosova rekao da je u početnoj fazi planiarana nabavka multifunkcionalnih helikoptera, prenosi Gazeta ekspres.

Isufi je naveo da će KBS imati odbrambene sisteme, borbene sisteme, sisteme borbene podrške i sisteme odbrane službi.

Kosovo, koje je jednostrano proglasilo nezavisnost, nema pravo na vojsku, ali je parlament privremenih institucija samouprave u Prištini u decmbru 2018. godine, bez prisustva poslanika Srpske liste, suprotno kosovskom ustavu i svim međunarodnim aktima, usvojio tri zakona o transformaciji KBS u vojsku Kosova.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Milutin Mijajlovic

    23. oktobar 2021 | 15:42

    Vreme je pozvati Rusiju i sve ostale Prijatelje i uputiti oštro upozorenje i Demarš UJEDINJENIM NACIJAMA da odgovore dali postoje ili ne? Šta je rezolucija 1244 i čija je ona- Američka i cionistički ili odluka UJEDINJENIH NACIJAilu da je brišemo!!!! Zašto stvaraju vojsku nepriznatom Kosovu i direktno pomažu svi zlotvor narodni!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA