≫ 

Stranke bi do ponedeljka trebalo da dostave predloge članova za praćenje medija u izbornoj kampanji

- Još nisam dobio nijedan predlog, a juče je istekao rok. Produžio sam ga do ponedeljka. Tu nema formalnih rokova, ali želja je da se što pre to telo formira - rekao je predsednik Skupštine Ivica Dačić

  • 0
Skupština Srbije, SAD, Srbija, Ivica Dačić, Entoni Godfri Foto: Tanjug/Jadranka Ilić

Predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić još jednom je pozvao sve opozicione stranke da mu do ponedeljka pošalju predloge za članove Privremenog nadzornog tela za praćenje medija u izbornoj kampanji.

Vlada Srbije je nedavno donela odluku o formiranju tog tela koje je nastalo kao rezultat dogovora na međustranačkom dijalogu u prisustvu evroparlamentaraca.

- Ja još nisam dobio nijedan predlog, a juče je istekao rok. Produžio sam ga do ponedeljka. Tu nema formalnih rokova, ali želja je da se što pre to telo formira - rekao je Dačić Tanjugu.

On je podsetio da, u skladu sa dogovorom, stranke njemu, kao predsedniku Skupštine Srbije, šalju predloge za članove tog tela.

- Takav je dogovor na međustranačkom dijalogu da predsednik skupštine u dogovoru sa evroparlamentarcima predlaže članove Nadzornog odbora iz redova opozicije - rekao je Dačić.

Na pitanje kada će se izmeniti Zakon o narodnim poslanicima kako bi se sastav RIK-a proširio sa članovima iz redova opozicije, Dačić je kazao da će se to dogoditi u najskorije vreme i da je neophodna barem kratkotrajna javna rasprava.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA