≫ 

Davenport zadovoljan radom: Počelo prebrojavanje glasova iz dijaspore lokalnih izbora na KiM

CIK je odobrio 9.610 paketa glasačkih listića pristiglih iz inostranstva, dok je odbio 1.324 od ukupno 10.934 pristiglih glasačkih listića

  • 1
Glasanje, lokalni izbori Kosovo i Metohija Election

Foto: Tanjug/AP/Visar Kryeziu

Prebrojavanje glasova koji su pristigli putem pošte za lokalne izbor održane 17. oktobra počeće danas u Centru za brojanje i rezultate, prenosi Reporteri.

Ovo je saopštila Centralna izborna komisija (CIK), ističući da će brojanje početi u 11 časova.

CIK je odobrio 9.610 paketa glasačkih listića pristiglih iz inostranstva, dok je odbio 1.324 od ukupno 10.934 pristiglih glasačkih listića.

Šef misije OEBS na Kosovu Majkl Davenport, zajedno sa timom koji prati izborni proces, obišao je Centar za brojanje glasova i rezultate gde je u toku brojanje glasova pristiglih za lokalne izbora na Kosovu, održane 17. oktobra.

U objavi na zvaničnom Tviter nalogu OEBS-a se navodi da su ambasador Davenport i izborni tim impresionirani radom u Centru za pebrojavanje glasova.

- Svaka čast predsedavajućem CIK-a Krešniku ​​Radonićiju i Burimu Ahmetaju iz Sekretarijata za njihove napore u obezbeđivanju integriteta izbornog procesa - poručuju iz OEBS-a.

 

Na Kosovu i Metohiji u prošlu nedelju održani su lokalni izbori u 38 opština, od kojih je 10 sa srpskom većinom, gde je pobedila Srpska Lista.

Prema podacima Centralne izborne komisije, glasalo je blizu 43 odsto upisanih birača. Predsednik Centralne izborne komisije Krešnik Radonjići izjavio je da je prema službenim rezultatima skoro 43 odsto, odnosno 802.123 glasača, ostvarilo svoje pravo glasa, od 1.885.448 upisanih u birački spisak.

On je ocenio da je proces glasanja prošao mirno i bez nekih nepravilnosti. Učestvovalo je ukupno 5.364 kandidata.

Video: Lideri Srpske liste glasali u Kosovskoj Mitrovici

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • mihailovic

    24. oktobar 2021 | 15:25

    Sve institucije i bilo koja vrsta politickih aktivnosti/politicki izbori stvorene u periodu Nato EU vojne okupacije 1999-2021+ u juznoj Srbiji Kosovo i Metohiji su neustavne i krse Ustav Srbije.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA