≫ 

Brnabić: Hteli su da ubiju predsednika na otkrivanju spomenika Stefanu Nemanji u Beogradu

Premijerka Srbije je naglasila da se nadležne službe bave ovim slučajem i da neće biti zaštićenih, bez obzira na „ime i prezime, funkciju i stranačku pripadnost“

  • 45
Ana Brnabić, kovid propusnica

Foto: ATA Images

Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je da je bilo planirano ubistvo predsednika Srbije Aleksandra Vučića, a da su navodi o prisluškivanju Vučića i afera "Jovanjica" pokušaji državnog udara.

- Planirano je dugo i detaljno. Formirane su paralelne strukture u Ministarstvu unutrašnjih poslova (MUP) i vođene su kampanje u tajkunskim medijima, koje su prenosili mediji u regionu kako bi Vučića dehumanizovali i od njega i njegove porodice napravili kriminalni klan - rekla je Brnabić za TV Pink.

Ona je rekla da je bio planiran atentat na Vučića na otkrivanju Spomenika Stefanu Nemanji u Beogradu, 27. januara ove godine, ali nije navela detalje i zašto tužilaštvo nije pokrenulo postupak protiv odgovornih.

- Kada bi streljali Vučića, oni bi pravili narativ da je to prirodno: ‘Ko zna u šta je sve umešan i on i njegova porodica’. Mnogo toga je bilo u MUP. Monstruozno koliko je bila dobro povezana ta mreža - istakla je Brnabić.

Ona je naglasila da se nadležne službe bave tim slučajevima i da neće biti zaštićenih, bez obzira na „ime i prezime, funkciju i stranačku pripadnost“.

- Znam da je Srpska napredna stranka jedina stranka u istoriji Srbije koja je rekla da se svi tretiraju jednako i da nema zaštićenih - rekla je Brnabić.

Video: Brnabić: Bilo je umrlih posle vakcine, ali ni jedan lek ne štiti 100 odsto

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • stevo

    24. oktobar 2021 | 17:46

    U toj podloj nameri nisu uspeli i svakako da oni koji rade o glavi predsedniku i njegovoj porodici i to danima,ne smeju proci nekaznjeno

  • Zoki

    24. oktobar 2021 | 15:52

    Ime i prezime da vidim.Ko je to pokusao da nam ubije predsednika

  • Toza

    24. oktobar 2021 | 13:25

    Verujem ovoj vladi...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA