≫ 

Albanska, hrvatska i bošnjačka zajednica organizuje protest protiv Srbije isred srpskog konzulata u Njujorku

Portal Reporteri se poziva na saopštenje u kome se navodi da se protest odnosi na "podizanje glasa protiv Srbije, koja je počinila zločine na Balkanu, kroz etničko čišćenje, ubistva i silovanja, pokušavajući da izgradi dugogodišnji hegemonistički san o Velikoj Srbiji"

  • 10
Njujork, SAD, Amerika, Sjedinjene Američke Države

Foto: Pixabay

Albanska zajednica u saradnji sa hrvatskom i bošnjačkom zajednicom organizovaće protest 28. oktobra u 12 časova ispred konzulata Srbije u Njujorku, prenosi Reporteri.

Portal se poziva na saopštenje, u kome se navodi da se protest odnosi na "podizanje glasa protiv Srbije, koja je počinila zločine na Balkanu, kroz etničko čišćenje, ubistva i silovanja, pokušavajući da izgradi dugogodišnji hegemonistički san o Velikoj Srbiji".

- Dragi sunarodnici, moramo da izađemo u što većem broju ispred Konzulata Srbije, da dignemo glas pred svetom, objavljujući i osuđujući zločine i državu koja podržava i rehabilituje ratne zločince. Mi, kao albansko-američka zajednica, nećemo ćutati, ali ćemo podići glas za one koje je ova zločinačka država ubila, silovala i masakrirala", piše u saopštenju.

Albansko-američka zajednica kaže da zvanični Beograd "danas sa fašističkim mentalitetom spava na masovnim grobnicama širom Srbije".

- Naše je pravo i nacionalna obaveza da tražimo pravdu pred svetom za prolivenu krv, za nevine žrtve zločina fašističke Srbije - zaključuje se u saopštenju.

Video: Hiljade na ulicama: U Italiji uhapšeno 12 na protestima zbog kovid propusnica

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Katalonija

    25. oktobar 2021 | 09:11

    Nista od toga. Kosovo je Srbija.

  • Istina

    25. oktobar 2021 | 09:20

    Etnicki su svi proterali srbe.. i trebaju da protestuju da znamo da im falimo!

  • Mihailović

    25. oktobar 2021 | 09:45

    organizatori oni isti šta su 1999.izvršili zločinačko bombardovanje Srbije i sada kada se otkriva istina opet šire svoju lažnu propagandu kao i 1999.jer im smeta nezavisna Srbija i sirenje istine o zločinačkom bombardovanju Srbije...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA