≫ 

Srbija poslala donaciju lekova i kiseonika Rumuniji za lečenje obolelih od kovida-19

Današnja Srbija, koja se brže razvija i raste, u prilici je da pomogne ne samo sopstvenim građanima, već i građanima nama prijateljskih država, a Rumunija to svakako jeste - naglasio je ministar Selaković prilikom predavanja donacije

  • 5
Srbija donacija Rumunija Nikola Selaković Foto: MUP Srbije

Ministar spoljnih poslova Nikola Selaković, na inicijativu predsednik republike Srbije Aleksandra Vučića, ispratio donaciju u lekovima i kiseoniku koju Vlada Srbije upućuje Rumuniji za lečenje obolelih od virusa korona.

-Drago mi je što u ime Republike Srbije, a na inicijativu predsednika Vučića, smo u mogućnosti da pošaljemo pomoć Rumuniji. Naše komšije Rumuni su sada u najtežem talasu borbe protiv Kovida 19. U ovim kamionima se nalazi pomoć u lekovima i kiseoniku - rekao je ministar Selaković.

Ministar je podsetio da smo mi dobili donaciju vakcina u junu mesecu, a da je ovaj paket prilika da uzvratimo i da se zahvalimo na prijateljskom gestu.

- Današnja Srbija, koja se brže razvija i raste, u prilici je da pomogne ne samo sopstvenim građanima, već i građanima nama prijateljskih država, a Rumunija to svakako jeste. Primite vakcinu i zaštite sebe i svoje bližnje od ovog užasa koja odnosi živote - naglasio je Selaković prilikom predavanja donacije.

Ambasadorka Rumunije je prenela pozdrave i zahvalnost predsedniku Vučiću, premijerki Brnabić i celoj Vladi Srbije na značajnoj donaciji.

U Rumuniji je inače ponovo uveden noćni policijski čas, a đaci odlaze na školski raspust. On bi trebalo da traje dve nedelje, ali niko se ne usuđuje da pogađa kada će se deca vratiti u školske klupe, jer se Rumunija nalazi u talasu korona virusa daleko smrtonosnijem od bilo čega što je do sada iskusila.

Od 2.000 kreveta na intenzivnoj nezi, više nijedan nije slobodan, a pacijenti su primorani da čekaju ispred bolnica. Prvih 50 teško bolesnih pacijenata prebačeno je u bolnice u Mađarskoj i Poljskoj.

Video: Zdravstveni radnici u Španiji dobili 1.000 besplatnih pomagala za seks

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Old Delija

    25. oktobar 2021 | 12:15

    Bravo za drzavu, potrebno I'm je, jedina drzava na Balkanu sa kojom nikada nismo imali konflikt. 🤩🇷🇸

  • 😷😷😷😷😷

    25. oktobar 2021 | 12:06

    Sve izlecili nase pa sad ce i Rumune???

  • Egon

    25. oktobar 2021 | 14:25

    Nešto slično Rumuniji čeka i nas zbog ludih glava koje misle da je prkos dobar zanat.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA