≫ 

Oproštajni sastanak Vučića i Šebšuba: Srbija i Alžir će unaprediti odnose

Predsednik Srbije i odlazeći ambasador Alžira razgovarali su o brojnim temama od zajedničkog interesa, uključujući dalje korake na razvoju bilateralnih odnosa

  • 0
Aleksandar Vučić ambasador Alžira

Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić primio je danas u oproštajnu posetu ambasadora Narodne Demokratske Republike Alžir Abdelhamida Šebšuba i zahvalio mu na predanom dugogodišnjem radu na unapređenju tradicionalnog prijateljstva i sveobuhvatnih odnosa dveju zemalja.

Predsednik Vučić je izrazio zadovoljstvo što je alžirski premijer Benabderahman učestvovao na nedavnom skupu posvećenom 60. godišnjici Pokreta nesvrstanih zemalja u Beogradu, nadajući se da će se ta poseta pokazati kao zamajac za dalje unapređenje srpsko-alžirske saradnje, koja je trenutno ispod postojećih mogućnosti.

Predsednik Vučić i ambasador Šebšub su razgovarali o brojnim temama od zajedničkog interesa, uključujući dalje korake na razvoju bilateralnih odnosa. Ambasador Šebšub je izrazio očekivanje da će uskoro biti potpisani novi sporazumi koji će omogućiti raznovrsniju saradnju, kao i da će biti aktiviran rad Mešovitog komiteta za saradnju.

Predsednik Vučić je posebno zahvalio na principijelnom stavu Alžira u vezi sa nepriznavanjem samoproglašene nezavisnosti tzv. Kosova.

Ambasafor Šebšub je rekao da iz Srbije nosi sjajne uspomene, dok mu je predsednik Vučić poželeo mnogo uspeha u profesionalnom životu i sreće na ličnom planu.

Video: Čulo se do Kosova: Pripadnici žandarmerije pozdravili Vučiča svojom himnom Hriste, Bože

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA