≫ 

Sutra Beogradski bezbednosni forum - čovečanstvo na ispitu

Više od 80 govornika, međunarodnih eksperata, govoriće o najaktuelnijim temama koje se tiču sadašnjosti i budućnosti regiona, Evrope i sveta.

  • 1
Belgrade Security Forum, beogradski bezbednosni forum Foto: Facebook/Belgrade Security Forum

Tradicionalni "Beogradski bezbednosni forum", biće održan od 26. do 28. oktobra, u hibridnoj formi, zbog pandemije korona virusa, pod motom "Čovečanstvo na ispitu".

Više od 80 govornika, međunarodnih eksperata govoriće o najaktuelnijim temama koje se tiču sadašnjosti i budućnosti regiona, Evrope i sveta.

Beogradski bezbednosni forum organizuju Beogradski fond za političku izuzetnost, Beogradski centar za bezbednosnu politiku i Evropski pokret u Srbiji.

Kako navode organizatori, pandemija, ekonomska neizvesnost, kriza demokratije i rast autoritarizma, ksenofobije i nepoverenja stavljaju čovečanstvo na jedan od najvećih ispita u istoriji, a od toga da li će shvatiti svoje greške i iz izazova izvući pouke - zavisi i njegov opstanak.

U tri dana su smeštene važne teme i pitanja - zašto su ekstremizmi i radikalizmi svih vrsta naša realnost, kako širom sveta ponovo izgraditi veru u demokratiju, u kom je stanju Evropa i kakva joj je budućnost, gde je Srbija u međunarodnim konceptima bezbednosti, kakva će biti spoljna politika Nemačke nakon 16 godina vlasti Angele Merkel, dokle će se širiti globalni i regionalni uticaj Kine, šta će se dešavati u odnosima Beograda i Prištine.

Na te i druge teme, kako je najavljeno, govoriće učesnici poput novog zamenika pomoćnika sekretara Stejt departmenta zadužen za Zapadni Balkan Gabrijela Eskobara, doskorašnjeg nemačkog ambasadora u UN i dugogodišnjeg spoljnopolitičkog savetnika Angele Merkel Kristofa Hojzgena, zamenika predsednika Vlade Severne Makedonije Nikole Dimitrova, novog šefa delegacije EU u Srbiji Emanuela Žofre...

Na skupu će učestvovati i zamenica pomoćnika generalnog sekretara NATO Karla Romero, zamenik ministra spoljnih poslova Srbije Nemanja Starović, kao i Džejms O' Brajan, koji je nedavno nominovan za poziciju koordinatora za politiku sankcija u Stejt departmentu, te evroparlamentarci Tanja Fajon, Viola Fon Kramon, Antonio Lopez-Isturiz, kao i drugi...

Forum će, kao i do sada, započeti akademskim događajem pod nazivom "Otpornost na nasilni ekstremizam".

Video: Vučić rekao Lajčaku da je zabrinut: Preneo sam mu da se Albanci spremaju za novu kampanju priznanja

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • DARKO 100%

    25. oktobar 2021 | 15:23

    Nasa bezbednost zavisice se od naseg razuma,u koliko je nacija nacionalno osvescena i i duhovno prosvecena je garant stabilnost teritorija i stabilnost ljudskih drustvenih vrednosti jednog naroda ,drzimo se braco Dositeja,kako je on razumno govorio tako ce i Srbija kroz jevropu i svet koracati,zato zasluzuje da sva drzavna institucija ima sliku njegovu u njenim odajama i skolski sistem u svako ucionici,o nama su mnogi rekli i prijatelji bili procitajte i Arcibalda Rajsa,Nikolu teslu,svetog Savu ,skupite ta znanja u jednu celinu to ce biti stit nas ko naroda kroz sadasnjost u buducnost

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA