≫ 

Srpska lista na sastanku sa Evropskim savetom za spoljne poslove: Dogovori iz Brisela moraju da se sprovode

Srbi su ušli u kosovske institucije zato što je Briselskim sporazumom garantovano formiranje ZSO kao krovne institucije srpskog naroda koja će štititi kolektivna i pojedinačna prava našeg naroda - istakao je na sastanku predsednik Srpske liste Goran Rakić

  • 2

Predstavnici Srpske liste, predsednik Goran Rakić, potpredsednik Igor Simić i gradonačelnik Severne Mitrovice Milan Radojević sastali su se danas sa članovima Evropskog saveta za spoljne poslove, kojima su preneli da je potrebno da se Prištini jasno stavi do znanja da mora primeniti sporazume koje je sama potpisala, posebno kada je u pitanju formiranje Zajednice srpskih opština, navedeno je u saopštenju Srpske liste na Fejsbuku.

To nije nikakav hir Srpske liste već međunarodna obaveza, čije ispunjenje je garantovala i sama Evropska unija.

- Dogovori iz Brisela se moraju sprovoditi, jer su oni potpisani, obavezuju sve, i jer jedino tako možemo ostvariti bolje uslove života i graditi međusobno poverenje koje nam je danas preko potrebno. Srbi, posebno na severu su ušli u kosovske institucije zato što je upravo Briselskim sporazumom garantovano formiranje Zajednice srpskih opština kao krovne institucije srpskog naroda koja će štititi kolektivna i pojedinačna prava našeg naroda - rekao je na sastanku predsednik Srpske liste Goran Rakić.

Na sastanku koji je održan u Severnoj Mitrovici, kazano je da su jednostrane akcije od strane pripadnika Rosu uperene protiv srpskog naroda opasne, nedopustive i kontraproduktivne, i da izazivanje straha i nemira među stanovništvom može dodatno ugroziti bezbednosnu situaciju.

Naglašeno je da Srpska lista, podržava dijalog kao osnovni način rešenja svih problema i otvorenih pitanja, jer je dijalog jedini način i jedino mesto gde se ova pitanja mogu rešavati, te zahteva od svih, posebno Evropske unije da učini sve kako bi došlo do nastavka dijaloga, i kako bi se primenili do sada postignuti sporazumi.

Video: Rakić: Odavde nema nazad!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Trta

    26. oktobar 2021 | 09:15

    Nece Zapad jos jednu glavobolju kakvu ima sa Dodikom.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA