≫ 

Vučić se sastao sa šefom delegacije Evropske unije u Srbiji

Predsednik Srbije posebno je istakao da za našu zemlju punopravno članstvo u EU ostaje jedan od spoljnopolitičkih prioriteta i izrazio uverenje da će i Izveštaj EK umnogome predstavljati podstrek za nastavak reformi, posebno u oblasti vladavine prava i zelene agende

  • 6

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa šefom Delegacije Evropske unije u Republici Srbiji Emanueleom Žiofreom, sa kojim je razgovarao o Izveštaju Evropske komisije o napretku Srbije u procesu evrointegracija, dinamici pristupnih pregovora između Srbije i EU i dodatnom unapređenju saradnje.

Predsednik Vučić je iskazao zadovoljstvo činjenicom da je Izveštaj Evropske komisije objektivan, te da je kroz analizu relevantnih aspekata prikazao napredak Srbije u svim oblastima, kao i one segmente na kojima je potrebno dodatno raditi.

Predsednik je posebno istakao da za našu zemlju punopravno članstvo u Evropskoj uniji ostaje jedan od spoljnopolitičkih prioriteta i izrazio uverenje da će i ovaj Izveštaj umnogome predstavljati dodatni podstrek za nastavak reformi, posebno u oblasti vladavine prava i zelene agende.

Sagovornici su se saglasili da je u tom procesu podrška Evropske unije i njenih institucija od ogromnog značaja, imajući u vidu da je Srbija iskreno posvećena svojoj evropskoj perspektivi.

Ambasador Žiofre je na sastanku ponovio da izveštaj predstavlja iskrenu i činjeničnu ocenu napora Srbije u evrointegracijama i da daje smernice za dalje neophodne akcije. Izveštaj konstatuje obnovljenu posvećenost Srbije postizanju rezultata u agendi reformi koje se odnose na EU, koja se odražava u povećanom broju inicijativa Vlade da ispuni kriterijume Evropske unije u prethodnom periodu.

Ambasador Žiofre je dodao da te inicijative imaju potencijal da se pretoče u opipljiv napredak kada budu bile sprovedene, te je kao primer naveo privođenje ustavne reforme kraju u skladu sa preporukama Venecijanske komisije i sprovođenje izborne reforme u skladu sa preporukama OEBS-ove Kancelarije za demokratske institucije i ljudska prava i merama definisanim u međustranačkom dijalogu.

Ambasador je još jednom potvrdio predsedniku Vučiću punu podršku Evropske unije naporima Srbije u reformama, dodavši da se raduje nastavku saradnje na rešavanju otvorenih i nerešenih pitanja s obzirom na to da će EU nastaviti pomno da prati stanje u vladavini prava u Srbiji, koja je ključna za dalji napredak na putu evrointegracija.

Predsednik Vučić i ambasador Žiofre razgovarali su i o unapređenju saradnje, regionalnim pitanjima, ekonomskim odnosima i infrastrukturnim projektima.

Fotografije susreta dva zvaničnika predsednik Vučić objavio je na svom Instagram nalogu  "budućnostsrbijeav".

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
A post shared by Aleksandar Vučić (@buducnostsrbijeav)

Video: Vučić rekao Lajčaku da je zabrinut: Preneo sam mu da se Albanci spremaju za novu kampanju priznanja

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • nikolas

    26. oktobar 2021 | 15:05

    ZA EU FANATIKE -PROSIRENJA EU NECE BITI !!!

  • Milorad

    27. oktobar 2021 | 07:27

    Ne u Evropski zatvor,ionako nam sole pamet diktatori vec vekovima.Otvorena ekonomija sa svima,politicki i teritorijalno slobodni.NATO na sud za genocid nad SRBIMA.

  • mihailovic

    26. oktobar 2021 | 22:45

    """Fon Kramon i ostali u Evropskom parlamentu su deo idealističkog tabora koji negira spor oko severa Kosova, koji ona vidi kao sastavni deo suverenog, nezavisnog Kosova"""""______________________________ Zat ovo nije jasno Srbiji da nema pregovora sa EU i albanskim teoristima u Briselu kao da Srbija R-1244 resava iskljucivo u UN zajedno sa Rusijom i Kinom istovremeno da Srbija zahteva u UN da KFOR zameni na celom Kosovu i Metohiji ODKB koji bi pripremio teren za povratak Srbije i uspostavi Ustavnog i teritot´rijalnog suvereniteta Srbije nad svojom juznom Srbijom Kosovo i Metohije.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA