Vučević se sastao sa šefom Misije OEBS u Srbiji

Vučević je ukratko predstavio projekte na polju ekologije i održivog razvoja, koji su visoko rangirani na listi prioriteta politike Novog Sada u toj oblasti

  • 0
Miloš Vučević, podnošenje prijave protiv Aleksandra Vučića i Aleksandra Vulina Foto: ATA Images

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević sastao se danas u Gradskoj kući u Novom Sadu sa šefom Misije OEBS u Srbiji ambasadorom Janom Bratuom i istakao intenziviranje aktivnosti resornih gradskih uprava u oblasti zaštite životne sredine.

Vučević je ukratko predstavio projekte na polju ekologije i održivog razvoja, koji su visoko rangirani na listi prioriteta politike Novog Sada u toj oblasti.

Kako se navodi u saopštenju, značajna pažnja tokom njihovog razgovora je bila posvećena kulturi, odnosno važnosti stvaranja preduslova za njen nesmetani razvoj, što posledično utiče na kvalitet života građana, kao i na razvoj grada.

Dodaje se da je ambasador Bratu naglasio da je evidentno da se Novi Sad ozbiljno priprema za preuzimanje titule Evropska prestonica kulture početkom naredne godine, o čemu svedoči promena ruha gradskog jezgra, najavljeni bogat program, kao i vidne oznake u centru grada koje simbolično predstavljaju odbrojavanje dana do datuma preuzimanja te prestižne titule.

Sagovornici su istakli da je vladavina prava imperativ u svakom društvu, i zaključili da je Misija OEBS-a u Srbiji uvek bila pouzdan partner Srbije i da je kontinuirano podržava u njenim reformama i napretku.

Bratu i Vučević su razgovarali i o posledicama pandemije, a tom prilikom šef Misije OEBS-a je pomenuo inicijative koje su od početka pandemije deo sveobuhvatnog napora Misije da u humanitarnom i institucionalnom smislu pomogne Srbiji u odgovoru na posledice izazvane virusom kovid 19, zaključuje se u saopštenju.

Video: U Novom Sadu zaražena korona virusom 1.621 osoba

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA