≫ 

Izabrani čelnici Privremenog nadzornog tela za praćenje medija

Skupština Srbije usvojila je predlog da ovo telo ubuduće vode dva kopredsedavajuća, Olivera Zekić, aktuelna predsednica Saveta REM-a, i Rade Veljanovski koga je kao člana predložila Socijaldemokratska stranka

  • 1
Imenovani članovi Privremenog nadzornog tela za praćenje medija tokom izborne kampanje Foto: Ministarstvo kulture i informisanja/Dario Konstatinović

U Skupštini Srbije danas je završena konstitutivna sednica Privremenog nadzornog tela za praćenje medija, saznaje Tanjug.

Usvojeno je da to telo ubuduće vode dva kopredsedavajuća, i to su Olivera Zekić, aktuelna predsednica Saveta REM-a, i prof.dr Rade Veljanovski, koga je kao člana tog tela predložila Socijaldemokratska stranka.

Privremeno nadzorno telo formirano je na osnovu dogovora u međustranačkom dijalogu.

Na sednici, koja je održana iza zatvorenih vrata, Zekićeva i Veljanovski su izabrani tajnim glasnjem.

Iz pres službe Ministarstva za kulturu i informisanje saopštili su da je Konstitutivna sednica Privremenog nadzornog tela za praćenje medija tokom izborne kampanje održana je danas u Narodnoj skupštini Republike Srbije, te da je su na sednici razmotreni predstojeći zadaci u skladu sa nadležnostima ovog tela i plan rada u narednom periodu.

Privremeno nadzorno telo predviđeno je da ima 12 članova, šest se imenuje na predlog Regulatornog tela za elektronske medije i šest na predlog predsednika Narodne skupštine, nakon konsultacija sa kofasilitatorima Međustranačkog dijaloga i u skladu sa Završnim dokumentom Međustranačkog dijaloga o izbornim uslovima uz posredovanje Evropskog parlamenta.

Članovi ovog tela, imenovani na predlog Regulatornog tela za elektronske medije (REM), su: predsednica Saveta REM-a Olivera Zekić, izvršna direktorka Rajka Galin Ćertić, generalni sekretar Milan Todorović, načelnik Službe za nadzor i analizu programa emitera Stevica Smederevac, analitičar projekata Srđan Miljković i član REM-a Milorad Vukašinović.

Na predlog predsednika Narodne skupštine za članove su imenovani: Rade Veljanovski predstavnik Socijaldemokratske stranke Srbije, Nove stranke, Građanskog demokratskog fronta, Pokreta demokrate Srbije, Nove Srbije, Pokreta 1 od 5 miliona, Koalicije tolerancija i Vlaške stranke, Zdravko Veselinov iz Nacionalne demokratske alternative koju čine Demokratska stranka Srbije i Pokret obnove Kraljevine Srbije, prof dr Milorad Marinković iz Srpskog pokreta Dveri, Peđa Milosavljević iz Dosta je bilo i Stevan Ristić iz Stranke moderne Srbije.

Video: U Skupštini Srbije potpisan Sporazum o izbornim uslovima

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Narod

    19. novembar 2021 | 19:13

    Auu koliko vas ima na izmisljenim novim funkcijama, osladile se parice...a sta ce biti tek u januaru kad pocnete sa referendumom, pa zakonom o socijalnoj karti, onda ce promena Ustava...e onda je babo vecer'o. Niko ne razume sta nas ceka..ili nikog nije briga. Odakle nam pravo da to radimo svojoj deci ?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA