≫ 

Smena na čelu Unmika: Stiže novi šef Misije UN na KiM, evo ko menja Zahira Tanina

Zaninu se novi generalni sekretar zahvalio za posvećenost i napore za mir i stabilnost na Kosovu i u regionu, kao i za efikasno vođenje Misije, navodeno je sajtu Ujedinjenih nacija

  • 0
UN Security Council, sednica saveta bezbednosti, ujedinjene nacije Foto: Profimedia

Generalni sekretar Ujedinjenih nacija Antonio Gutereš najavio je imenovanje Karolin Ziade iz Libana za svog novog specijalnog predstavnika i šefa Misije privremene administracije Ujedinjenih nacija na Kosovu (Unmika).

Karolin Ziade naslediće na tom mestu Zahira Tanina iz Avganistana.

Njemu se generalni sekretar zahvalio za posvećenost i napore za mir i stabilnost na Kosovu i u regionu, kao i za efikasno vođenje Misije, navodeno je sajtu Ujedinjenih nacija.

Kako se navodi na sajtu UN, gde je objavljeno imenovanje, nova šefica Unmika navodi se da je Karolin Ziade od 2017. godine radila kao direktor Odeljenja za međunarodne organizacije, konferencije i kulturne usluge u libanskom Ministarstvu spoljnih poslova i da na novu poziciju dolazi sa skoro 30 godina iskustva u diplomatiji.

Navodi se da ima veliko znanje o Ujedinjenim nacijama, jer je predvodila nacionalne delegacije u Ujedinjenim nacijama o pitanjima kao što su migracije, održivi razvoj i rad Ministarstva na ljudskim pravima i ženskoj agendi, miru i bezbednosti.

Ziade je diplomirala i magistrirala ekonomiju i političke nauke na Libanskom univerzitetu u Bejrutu i diplomirala međunarodne odnose na Univerzitetu "Libre de Bruxelles" i Diplomatskoj akademiji u Beču.

Tečno govori arapski, engleski i francuski jezik.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA