≫ 

Nastavljeno suđene za ubistvo Olivera Ivanovića: Počeli iskazi svedoka

Prvi svedok, Ksenija Bozović, koja je nasledila Ivanovića na mestu lidera Građanske Inicijative, ukazala je na to da se Kosovska policija prilikom istrage ponašala neprofesionalno

  • 0
Suđenje, Oliver Ivanović, Priština Printskrin: RTS

U Osnovnom sudu u Prištini danas je nastavljeno suđenje za ubistvo Olivera Ivanovića, lidera Građanske inicijative "Sloboda, demokartija, pravda", a prva koja je svedočila je Ksenija Bozović koja je nasledila Ivanovića na mestu lidera GI i koja je kazala da se Kosovska policija prilikom istrage ponašala neprofesionalno.

Ona je na suđenju kazala da je 40 dana nakon ubistva Ivanovića zanemarila činjenicu da se na memorijalnoj tabli postavljenoj na mestu ubistva Ivanovića nalazi spaljeno cveće, prenosi Koha.

- Imali smo sastanke u ambasadama i obavestili smo ih kako se Kosovska policija ponašala i o njihovoj neprofesionalnosti", rekla je ona.

Božović je istakla i da policija nije videla ni patrone na licu mesta, kao i da su joj rekli da je Ivanović preminuo od srčanog udara.

Upitana da li je neko vodio računa o kancelariji GI, Božović je rekla da nije, kao i da bi njegovo ubistvo bilo sprečeno da se vodilo računa o tome.

Prethodno, advokat optuženog Marka Rosića Mahmut Haljimi izrazio je zabrinutost zbog odlaganja slučaja

On je kazao da niko od članova Ivanovićeve poriodice nije prisutan na suđenju, kao i da je sudnica puna medija, ali i policajaca iz različitih jedinica.

Saslušavanje prvog svedoka trebalo bi da se nastavi u 13.15, dok će drugi svedok biti saslušan u utorak.

Video: Snimak Olivera Ivanovića sa sinom nekoliko dana pre ubistva

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA