Mihajlovićeva: Verujem u dobre vesti za Srbiju iz Sočija

Očekujem da će predsednik Srbije Aleksandar Vučić na sastanku sa predsednikom Rusije Vladimirom Putinom uspeti da napravi jedan održiv i važan dogovor o snabdevanju gasom i da će Srbija imati stabilnost u gasnom sektoru - izjavila je Zorana Mihajlović

  • 0
MIHAJLOVIC BRITANIJA PODRSKA ZORAN PETROVIC

Potpredsednica Vlade Srbije i ministarka rudarstva i energetike prof. dr Zorana Mihajlović rekla je danas na otvaranju 16. Međunarodnog sajma energetike da veruje u dobre vesti za Srbiju i njene građane, a nakon susreta predsednika Srbije Aleksandra Vučića i predsednika Ruske Federacije Vladimira Putina u Sočiju.

- Očekujem da će predsednik Srbije Aleksandar Vučić na sastanku sa predsednikom Rusije Vladimirom Putinom uspeti da napravi jedan održiv i važan dogovor o snabdevanju gasom i da će Srbija imati stabilnost u gasnom sektoru - izjavila je Zorana Mihajlović.

Istakla je da su dve stvari bitne, ne samo cena gasa, nego dugoročno snabdevanje.

- Čitav svet ima problema sa snabdevanjem gasom, bez obzira da li su razlozi te krize politički ili ekonomski. Prema tome, ako budemo uspeli da dobijem dugoročni ugovor sa održivom cenom, koja ne može biti 270 dolara za 1.000 metara kubnih kao što je bila, ali svakako verujem da će da bude prihvatljiva, i savakako verujem da je "Srbijagas" zajedno sa "Gaspromom" već radio na tome i da će nakon tog sastanka Srbija imati jednu stabilnost u gasnom sektoru - rekla je Mihajlovićeva.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA