≫ 

Kurtiju se ne sviđa dogovor iz Brisela: "Pitanje dana kada će opštine na severu KiM početi da plaćaju struju"

U Briselu je postignuto mnogo nepovoljnih sporazuma o Kosovu, čije posledice sada trpimo. Uz sve što znamo i možemo da uradimo, vrlo brzo će doći dan kada će početi naplata na severu - rekao je premijer privremenih institucija u Prištini

  • 3
Aljbin Kurti, Albin Foto: Profimedia/Alamy

Premijer privremenih kosovskih institucija Aljbin Kurti rekao je danas da će građani koji žive u opštinama na severu Kosova vrlo brzo početi da plaćaju struju, prenosi Reporteri.

Kurti je u Skupštini Kosova rekao da se aktuelna kosovska vlada suočava sa posledicama prethodnih dogovora postignutih u Briselu koji su, kako kaže, nepovoljni.

On je istakao da je KOSST nastavio da pokriva preusmeravanje struje u tom delu zemlje i da Vlada nije platila tu struju.

- Bili smo kritični kada smo bili u opoziciji, tako da smo danas nasledili situaciju koja je pokazala da smo bili u pravu u svojoj kritici. U Briselu je postignuto mnogo nepovoljnih sporazuma o Kosovu, čije posledice sada trpimo. Glavni argumenti protiv nas u Briselu su prethodni dogovori. Uz sve što znamo i možemo da uradimo, vrlo brzo će doći dan kada će početi naplata na severu jer je to velika nepravda prema građanima - rekao je Kurti.

Video: Vučić o susretu s Kurtijem: Došao sam da te pitam kad ćeš da priznaš nezavisno Kosovo? Nikad!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Joka

    25. novembar 2021 | 13:01

    Kako ne placaju struju.. Nije mi jasno.. Svi mora da plate.. Gde to ima dzaba?

  • vasa paris

    25. novembar 2021 | 12:58

    Jado jadna....

  • Toza NS

    25. novembar 2021 | 13:02

    Je l' tamošnji Srbi uopšte znaju gde im je pošta? Ima onaj plavo-žuti znak, piše "POŠTA" i obično ima žuto sanduče zakačeno za zgradu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA