≫ 

Jadranka Joksimović na sastanku sa koordinatorima 6 pregovaračkih klastera

Joksimović je informisala sagovornike o rezultatima konsultacija sa šefovima misija država članica EU u Srbiji, kao i sa drugim međunarodnim činiocima koje su održane u prethodnom periodu, a na temu reformi koje sprovodimo postupajući po preporukama iz Izveštaja Evropske komisije za 2021. godinu

  • 1
Aleksandar Vučić Brisel Foto: Instagram/buducnostsrbijeav

Ministarka za evropske integracije Jadranka Joksimović rukovodila je danas sastankom sa koordinatorima šest pregovaračkih klastera, na kojem se razgovaralo o aktivnostima koje se realizuju u procesu pristupanja Srbije Evropskoj uniji.

Joksimović je informisala sagovornike o rezultatima konsultacija sa šefovima misija država članica EU u Srbiji, kao i sa drugim međunarodnim činiocima koje su održane u prethodnom periodu, a na temu reformi koje sprovodimo postupajući po preporukama iz Izveštaja Evropske komisije za 2021. godinu.

- Posebno je važno ne samo za Srbiju, već i za čitav naš region, da Evropska unija valorizuje sve ono što smo postigli u harmonizaciji i sprovođenju propisa u skladu sa pravom i standardima Unije - rekla je ministar.

Naglasila je da bi time i države članice EU postupile u skladu sa načelima revidirane metodologije politike proširenja, koja predviđa da svaki reformski evidentirani kredibilni napredak treba da bude osnov i za dalji formalni napredak u pregovaračkom procesu.

Ministarka i koordinatori klastera razmotrili su najvažnije aktivnosti Vlade u svim pregovaračkim oblastima, a posebno one u sprovođenju propisa i mera iz akcionih planova iz klastera 1- Osnove, imajući u vidu da je vladavina prava ključni kriterijum za otvaranje drugih klastera za koje je Srbija spremna.

Video: J.Joksimović: Dobre vesti iz Brisela

(Telegraf rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA