≫ 

Izabrani potpredsednici SNS, novi predsednik sledeće godine: Završena izborna skupština, proširen GO

Izbor predsednika i zamenika predsednika SNS, koji je trebalo da bude održan danas na Izbornoj skupštini naprednjaka, odložen je za sledeću godinu, potvrdio nam je izvor iz vrha stranke

  • 73

Video: Izborna skupština SNS: Vučić predstavlja Izvestaj o radu

Srpska napredna stranka danas obeležava 13 godina od osnivanja. Najvažniji stranački događaj naprednjaka podeljen je u dva dela, u 10 časova počelanajpre je održana izborna skupština stranke, na kojoj su izabrani novi potpredsednici i donete neke bitne odluke, a u 18 sati biće priređena i svečana akademija.

Skupštinom je predsedavao lider SNS Aleksandar Vučić, koji je predstavio izveštaj o radu.

Vučić ostaje na čelu SNS

 

Aleksandar Vučić ostaje na čelu Srpske napredne stranke, saznaje Telegraf.

Izbor predsednika i zamenika predsednika SNS, koji je trebalo da bude održan danas na Izbornoj skupštini naprednjaka, odložen je za sledeću godinu, potvrdio nam je izvor iz vrha stranke.

Srpska napredna stranka, Aleksandar Vučić

Foto: Tanjug/Tara Radovanović

To znači da do tada sadašnji lider SNS Aleksandr Vučić, ostaje na čelu partije još neko vreme.

Posle završene sednice, naša saznanja potvrdila je i Ana Brnabić.

- Predsednik Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić odbio je da prihvati jednoglasan predlog svih članova te stranke i ponovo se kandiduje kao jedini kandidat za predsednika SNS-a - kazala je Brnabić.

Izabrani novi potpredsednici

 

Kako saznajemo, izabrani su novi potpredsednici Srpske napredne stranke: Ana Brnabić, Siniša Mali, Nevena Đurić, Vladimir Orlić, Miloš Vučević, Marko Đurić i Aleksandar Šapić.

Takođe, Predsedništvo stranke je sa tridesetak članova povećano na 100, a Glavni odbor imaće više od hiljadu članova.

Skupštini stranke, između ostalih, prisustvuju i Ana Brnabić, Siniša Mali, Darija Kisić Tepavčević, Nikola Selaković, Tomislav Momirović, Goran Vesić, Maja Gojković, Jadranka Joksimović, Irena Vujović, Miloš Vučevih, Marko Ðurić, Marija Obradović, Aleksandar Šapić, Nebojša Stefanović, Jorgovanka Tabaković, Zoran Ðorđević…

Izborna skupština SNS, Srpska napredna stranka

Foto: Tanjug/Tara Radovanović

Današnji program osmišljen je, kako ističu iz SNS-a, kako bi trasirali načela političkog delovanja za izgradnju moderne, jake, slobodne i uspešne zemlje.

Politička načela stranke u 10 tačaka

 

Skupština SNS-a održava se iza zatvorenih vrata, a na njoj će, prema dnevnom redu, biti razmatrana i usvojena i politička načela te stranke, koja su u petak predstavili Ana Brnabić, Siniša Mali i Aleksandar Šapić.

Politički program Srpske napredne stranke, odnosno načela političkog delovanja imaju 10 tačaka koje se odnose na stalno jačanje ukupne društvene stabilnosti Srbije, samostalnost zemlje, vođenje spoljne politike, odnosno politike izgradnje prijateljstva sa susedima i jačanja saradnje u međunarodnoj zajednici.

Takođe, načela se odnose i na ekonomiju u fokusu politike SNS, zatim demografski oporavak zemlje, obrazovanje kao temelj ubrzanog napretka i razvoja Srbije, očuvanje srpske kulture, jezika i identiteta, nultu toleranciju prema organizovanom kriminalu i korupciji, čistu i zdravu Srbiju i razvoj kulture političkog dijaloga u društvu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bane

    27. novembar 2021 | 12:32

    Koliko autobusa kod Sava centra.

  • ....

    27. novembar 2021 | 11:09

    ACOOO SRBINEE🇷🇸🇷🇸🇷🇸

  • Melani

    27. novembar 2021 | 11:57

    Stranka koja bez sujete ide napred! Bira nove i mlade ljude, cuva starije i iskusne! Dobitna kombinacija koja Srbiju vodi u bolje sutra!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA