≫ 

Aleksandar Vučić ostaje na čelu Srpske napredne stranke

Izbor predsednika i zamenika predsednika SNS, koji je trebalo da bude održan danas na Izbornoj skupštini naprednjaka, odložen je za sledeću godinu, potvrdio je izvor iz vrha stranke

  • 16
Srpska napredna stranka, Aleksandar Vučić Foto: Tanjug/Tara Radovanović

Aleksandar Vučić ostaje na čelu Srpske napredne stranke, saznaje Telegraf.

Izbor predsednika i zamenika predsednika SNS, koji je trebalo da bude održan danas na Izbornoj skupštini naprednjaka, odložen je za sledeću godinu, potvrdio je izvor iz vrha stranke.

To znači da do tada sadašnji lider SNS Aleksandr Vučić, ostaje na čelu partije još neko vreme.

- Predsednik Srpske napredne stranke odbio je da prihvati jednoglasan predlog svih članova te stranke i ponovo se kandiduje kao jedini kandidat za predsednika SNS-a - kazala je danas potpredsednica te stranke Ana Brnabić.

Kako je navela nakon završene pete izborne skupštine SNS-a, pronašli su kompromisno rešenje koje podrazumeva da Vučić predvodi SNS do izbora u aprilu nakon čega će biti održana vanredna skupština na kojoj će biti izabrani predsednik i zamenik predsednika SNS-a.

- Jednoglasna odluka svih članova SNS, svih mesnih, gradskih odbora bila je da predsednik Aleksandar Vučić nastavi i da bude jedini kandidat za predsednika SNS-a. On je odbio da se kandiduje, pa smo postigli komprimisno rešenje i produžili mu mandat tako da će nastaviti da vodi SNS do ovih izbora, odnosno da podrži stranku i pomogne joj i za ove izbore - kazala je Brnabić.

Nakon izbora koji će biti održani 3. aprila, Srpska napredna stranka će, kako je najavila Brnabić, imati vanredni kongres na kojem će izabrati i predsednika i zamenika predsednika stranke.

Pre toga, izabrani su novi potpredsednici SNS - Ana Brnabić, Siniša Mali, Nevena Đurić, Vladimir Orlić, Miloš Vučević, Marko Đurić i Aleksandar Šapić.

Skupštini SNS, između ostalih, prisustvovali su članovi stranke Ana Brnabić, Siniša Mali, Darija Kisić Tepavčević, Nikola Selaković, Tomislav Momirović, Goran Vesić, Maja Gojković, Jadranka Joksimović, Irena Vujović, Miloš Vučevih, Marko Ðurić, Marija Obradović, Aleksandar Šapić, Nebojša Stefanović, Jorgovanka Tabaković, Zoran Ðorđević…

Više od 4.000 delegata biralo je članove Glavnog odbora, Predsedništva, Izvršnog odbora i ostalih stranačkih organa.

Video: Izborna skupština SNS: Vučić predstavlja Izvestaj o radu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • NAJACI

    27. novembar 2021 | 15:18

    👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍

  • Goki

    27. novembar 2021 | 16:04

    Bravo.

  • Darko

    27. novembar 2021 | 15:55

    A povlačenje s mesta predsednika stranke....ili bese zaboravio svoje reči od pre par god....ispade Toma N moralna gromada za neke....hahah...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA