≫ 

"Da li ste za utvrđivanje akta o promeni Ustava Republike Srbije?"

Članovi skupštinskog Odbora za ustavna pitanja i zakonodavstvo jednoglasno su odlučili da bi tako trebalo da glasi pitanje o kojem se građani izjašnjavaju na referendumu sa ponuđenim odgovorima, sledi mišljenje RIK-a

  • 2
Narodna skupština republike Srbije Foto: Nikola Tomić

Skupštinski Odbor za ustavna pitanja i zakonodavstvo Skupštine Srbije danas je odlučio da pitanje na referendumu o ustavnim promenama glasi: "Da li ste za utvrđivanje akta o promeni Ustava Republike Srbije?".

Članovi odbora su jednoglasno odlučili da bi tako trebalo da glasi pitanje o kojem se građani izjašnjavaju na referendumu sa ponuđenim odgovorima.

Odbor je zatim Republickoj izbornoj komisiji uputio zahtev za mišljenje o usvojenom predlogu.

U 11 sati sledi još jedna sednica ovog Odbora, na kojoj bi članovi trebalo da utvrde Predlog akta o promeni Ustava, Predloga ustavnog zakona za sprovođenje promene Ustava i Predlog odluke o raspisivanju referenduma, radi potvrdivanja akta o promeni Ustava.

Predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić izjavio je da bi, ukoliko Odbor za ustavna pitanja bude imao poptunu saglasnost oko teksta ustavnih amandmana, on mogao već da zakaže sednicu parlamenta na kojoj bi se usvojio taj tekst i raspisao referendum za 16. januar.

Dačić je za TV Pink rekao da bi na taj način uspelo sve da se završi pre raspuštanja skupštine.

Takođe, skupština bi trebalo danas da usvoji predlog da se u sastavu Republičke izborne komisije (RIK) nađe dodatnih 12 ljudi iz opozicije i to šest članova i šest zamenika.

Dačić je dodao da je takav sastav RIK-a predložio u skladu sa međustranačkim dogovorom i da će on biti isti i za izbore i za referendum.

Video: Za ustavne promene glasalo preko 70 odsto birača: Rusi rekli da Putinu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nađa

    29. novembar 2021 | 13:51

    NE!

  • 331...

    29. novembar 2021 | 11:41

    Da, bez da se informišem o suštini pitanja, sve što je protiv onih koji mi uskraćuju slobodu kretanja.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA