≫ 

Dačić se u suzama upisao u Knjigu žalosti Milutina Mrkonjića: Osnovaćemo političku školu u njegovu čast

- Mi smo u obavezi da čuvamo uspomenu na Milutina Mrkonjića zato što je to bio plemenit čovek koji je bio, pre svega stručnjak, a ne političar, koji je živeo za svoje projekte, i koji je mnogo toga uradio za našu zemlju i narod - naglasio je predsednik SPS-a

  • 0
Ivica Dačić, Upisivanje u knjigu žalosti Foto: Nikola Tomić

Za Socijalističku partiju Srbije ovo su dani žalosti za velikom legendom, istorijskom ličnošću našeg druga Milutina Mrkonjića, ali i dani kada smo svesni radosti što smo imali jednu takvu veličinu među nama, izjavio je danas predsednik SPS Ivica Dačić, nakon što se u sedištu stranke u Beogradu upisao u Knjigu žalosti povodom smrti počasnog predsednika SPS Milutina Mrkonjića.

Dačić je najavio da će danas u svim odborima te stranke širom zemlje biti otvorene knjige žalosti.

- Mi smo u obavezi da čuvamo uspomenu na Milutina Mrkonjića zato što je to bio plemenit čovek koji je bio, pre svega stručnjak, a ne političar, koji je živeo za svoje projekte, i koji je mnogo toga uradio za našu zemlju i narod. Da ne govorim koliko je bio veran i ljudima sa kojima je nekada radio, uključujući i bivšeg predsednika SPS i predsednika Srbije Slobodana Miloševića i njegovu porodicu - naglasio je Dačić.

On je istakao da je Mrkonjić isto tako bio je odan i mlađima, da je voleo da ih savetuje i da im je davao podršku u najteže vreme, kada su se borili za opstanak partije posle 5. oktobra 2000.

- U tom smislu to je zaista veliki gubitak za našu partiju, ali i velika obaveza da nastavimo njegovim putem. Mi smo doneli odluku da osnujemo političku školu za mlade ljude koja će nositi ime Milutina Mrkonjića - objavio je Dačić.

On se zahvalio svima koji su SPS-u izrazili saučešće i pozvao sve socijaliste koji su ga poštovali da dođu na komemoraciju i sahranu i da se na dostojanstrven način oprošte od njega.

Kako je najavio predsednik SPS, u četvrtak u 11 sati biće održana komemoracija Milutinu Mrkonjicu u Skupštini Srbije, a u 15 sati počasni predsednik i jedan od osnivača SPS biti sahranjen u Aleji zaslužnih građana na beogradskom Novom groblju.

Video: Milutin Mrkonjić: Građevinac, komunista i boem

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA