≫ 

RIK potvrdila pitanje referenduma o ustavnim promenama: Skupština sutra o predlogu izmene Ustava

Referendumsko pitanje jasno je i nedvosmisleno i ne daje se prednosti niti se sugeriše odgovor, zaključila je RIK nakon što je jutros dobila naš zahtev za mišljenje o usvojenom predlogu - rekla je predsednica Skupštinskog Odbora za ustavna pitanja i zakonodavstvo

  • 4
Narodna skupština republike Srbije

Foto: Nikola Tomić

Pitanje na referendumu o ustavnim promenama "Da li ste za potvrđivanje akta o promeni Ustava Republike Srbije?” u skladu je sa Zakonom, jasno i nedvosmisleno, potvrdila je Republička izborna komisija, rekla je na sednici Skupštinskog Odbora za ustavna pitanja i zakonodavstvo, predsednica tog tela Jelena Žarić Kovačević.

- Referendumsko pitanje jasno je i nedvosmisleno i ne daje se prednosti niti se sugeriše odgovor, zaključila je RIK nakon što je jutros dobila naš zahtev za mišljenje o usvojenom predlogu - rekla je Žarić Kovačević.

Na sednici Odbora, članovi su jednoglasno utvrdili Predlog akta o promeni Ustava, Predlog ustavnog zakona za sprovođenje promene Ustava i Predlog odluke o raspisivanju referenduma radi potvrdivanja akta o promeni Ustava.

Predlozi su upućeni Narodnoj skupšitni po hitnom postupku, a sednica na čijem bi se dnevnom redu našli, trebalo bi da bude sazvana za sutra.

Odbor je jutros na prvoj ednici odlučio da pitanje na referendumu o ustavnim promenama, a koji bi trebalo da se održi 16. januara, glasi: "Da li ste za povrđivanje akta o promeni Ustava Republike Srbije? sa ponuđenim odgovorima "Da" ili "Ne".

Video: Usvojen Zakon o ministarstvima u Skupštini Srbije

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • MASTER ROŠI

    29. novembar 2021 | 14:09

    nikako

  • mihailovic

    29. novembar 2021 | 22:51

    "Da li ste za utvrđivanje akta o promeni Ustava Republike Srbije?" __________________________________________ Kako Srbija da glasa ZA kad prvo neznaju SADRZINU AKTA O PROMENI USTAVA REPUBLIKE SRBIJE ? Ja glasam za NE !

  • mihailovic

    29. novembar 2021 | 22:46

    "Da li ste za utvrđivanje akta o promeni Ustava Republike Srbije?" __________________________________________ Kako Srbija da glasa ZA kad prvo neznaju SADRZINU AKTA O PROMENI USTAVA REPUBLIKE SRBIJE ? Ja glasam za NE a nadam se i cela Srbija da ce glasati za NE.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA