≫ 

Prvi potez novog komandanta Kosovskih bezbednosnih snaga: Sastanak sa američkim atašeom za odbranu na KiM

Ministar odbrane Armend Mehaj i američki pukovnik Stiven Rouz saznali su, kako je saopšteno, "nešto više o viziji" danas imenovanog novog komandant KSB-a Baškima Jašarija

  • 5
Kosovske bezbedonosne snage, Kosovo Security Force (KSF)

Foto: Profimedia/AFP/Armend NIMANI

Ministar odbrane Armend Mehaj, zajedno sa novim komandantom Kosovskih bezbednosnih snaga Baškimom Jašarijem, sastao se danas sa američkim atašeom za odbranu na Kosovu pukovnikom Stivenom Rouzom, prenosi Indeks onlajn.

Mehaj i Rouz su, kako je saopšteno, saznali nešto više o viziji komandanta Jašarija za budućnost KSB-a.

- Uveravao sam generala Jašarija da će postojati puna saradnja i koordinacija sa mog nivoa kao ministra i Ministarstva odbrane uopšte, kako bi se ostvarila zajednička vizija za KBS. Pukovnik Rouz mu je sa svoje strane čestitao i izrazio punu podršku i spremnost za intenziviranje saradnje i međusobne koordinacije u cilju razvoja i unapređenja KBS - navodi se u saopštenju ministra Mehaja.

Novoimenovani komandant KBS je Baškim Jašari, sin Rifata Jašarija, brata Adema Jašarija, osnivača OVK, koji je i pre početka sukoba na Kosovu predvodio grupu koja je izvodila napade na bezbednosne snage Srbije.

Video: Evo kako je propao plan NATO-a da preko Paštrika uđe na Kosovo

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Plasljivi

    30. novembar 2021 | 16:48

    Vreme je braco, dosta nas ovaj polusvet zaje..

  • PR-1

    30. novembar 2021 | 16:01

    To je sasvim normalno jer dogovora i koordinacije mora biti.

  • alex roth

    30. novembar 2021 | 19:34

    sramotna je ta slika siptarskog vojnog bataljona,prisipetlje usa agresora stacionirane u srpskom otetom kosovu,koju nam pokazuje,nekada dicna beogradska politika,neka dasnjeg ribnikara cija se redakcija nalazila pored nekadasnje II muske gimnazije u poen kareovoj ulici ciji sam ja bio gimnazijalac a koja je bila srusena za vreme bestijalnog bom bardovanja nemckih stuka 6 aprila 1941 i pokusaja unistenja srpske nacije. "sve nestade sto vam dati spravlja,u traljama otac vas ostavlja",napisao je jedan srbin ?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA