≫ 

Sastanak NATO o situaciji na Zapadnom Balkanu: Dijalog Beograda i Prištine jedini način za stabilizaciju

Situacija se nedavno smirila, ali i dalje postoji potreba da se vrate dijalogu i da se obnovi dijalog jer nema drugog načina za stabilizaciju situacije - izjavio je predstavnik EU za spoljne poslove Žozep Borelj po dolasku na drugi dan sastanka NATO saveznika u Rigi

  • 7
Josep Borrell, Žozep Borelj

Foto: Profimedia

Visoki predstavnik Evropske unije za spoljne poslove Žozep Borelj je izjavio danas da i dalje postoji potreba da Beograd i Priština obnove dijalog, jer nema drugog načina za stabilizaciju situacije.

- Situacija se nedavno smirila, ali i dalje postoji potreba da se vrate dijalogu i da se obnovi dijalog jer nema drugog načina za stabilizaciju situacije - izjavio je Borelj po dolasku na drugi dan sastanka NATO saveznika u Rigi, na kojem će se razgovarati o situaciji na Zapadnom Balkanu.

Naglasio je da Zapadni Balkan ostaje strateški region za Evropsku uniju.

- Tri države Zapadnog Balkana su ujedno i države članice NATO saveza i imamo snažne veze s njima. Iz sigurnosnih razloga, stabilnost Zapadnog Balkana je takođe važna - izjavio je Borelj.

Naglasio je, međutim, da posebno zabrinjava stanje u Bosni i Hercegovini.

- Moram da izrazim zabrinutost zbog stanja u BiH, gde su prisutne tenzije i pokušaji da se poništi 26 godina mira i stabilnosti. Ostajemo posvećeni Bosni i Hercegovini kao jedinstvenoj državi i pozivamo sve da sačuvaju jedinstvo - poručio je Borelj.

Video: Dolazak Vučića na obeležavanje Dana sećanja na stradale u NATO agresiji

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sto dalje od nas

    1. decembar 2021 | 13:37

    nato fasisti

  • Nikolas

    1. decembar 2021 | 15:40

    NATO OKUPATOR DA NAPUSTI SBIJU DO NOVE GODINE !!!!!!!!!!!!!!! RAUS!!!!!!!!!!!

  • Nole

    1. decembar 2021 | 16:58

    NATO nam je vec jednom pokazao da i iznad mangupa, koji je resavao probleme oruzjem, postojao veci mangup koji radio to isto.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA