≫ 

Direktor kancelarije za KiM sa ambasadorom Mađarske o perspektivama za nastavak dijaloga Beograda i Prištine

Direktor Petar Petković je sagovornika upoznao sa poslednjom rundom razgovora u Briselu, istakavši da je prištinska delegacija ponovo opstruirala dijalog, odbivši da razgovara o formiranju ZSO, kao i o pitanjima koja se tiču energetike, što se trenutno smatra urgentnim pitanjima

  • 0
Petar Petković i Pinter Atila Foto: Kancelarija za Kosovo i Metohiju

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju dr Petar Petković razgovarao je danas sa ambasadorom Republike Mađarske u Republici Srbiji Atilom Pinterom o toku dijaloga Beograda i Prištine i perspektivama za nastavak razgovora u Briselu.

Petković je na početku sastanka ocenio da je iskreno prijateljstvo srpskog i mađarskog naroda, kao i saradnja naše dve države u svim sferama, posebno ekonomskim, na najvišem nivou do sada, zahvaljujući pre svega predsedniku Aleksandru Vučiću i premijeru Viktoru Orbanu.

Direktor Petar Petković je sagovornika upoznao sa poslednjom rundom razgovora u Briselu, istakavši da je prištinska delegacija ponovo nastavila sa praksom opstruiranja dijaloga, odbivši da razgovara o formiranju Zajednice srpskih opština, a ovoga puta i o pitanjima koja se tiču energetike, što srpska strana trenutno smatra urgentnim pitanjima.

- Zbog neodgovornog ponašanja Prištine, izostali su direktni razgovori dve delagacije, već su samo održani bilateralni razgovori sa specijalnim predstavnikom Evropske unije za dijalog Beograda i Prištine Miroslavom Lajčakom - naglasio je Petković.

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju izrazio je zadovoljstvo što je u ovako ozbiljnim momentima po bezbednost na KiM dužnost komandanta KFOR-a preuzeo brigadni general mađarske vojske Ferenc Kajari, koji će, „sasvim smo sigurni, biti posvećen očuvanju mira i stabilnosti na Kosovu i Metohiji“, rekao je Petković.

Petar Petković i Pinter Atila Foto: Kancelarija za Kosovo i Metohiju

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković posebno je skrenuo pažnju na nedavnu opasnu izjavu Aljbina Kurtija o stvaranju Velike Albanije, što predstavlja direktan poziv na destabilizaciju prilika u pokrajini, ali i u celom regionu.

- Beograd će ostati dosledno opredeljen za nastavak dijaloga sa Prištinom, jer je to jedini razuman i delotvoran način rešavanja nesuglasica, ali je neophodno da Priština prestane da obezvređuje dosadašnje rezultate briselskog dijaloga, pre svega u delu koji se odnosi na formiranje Zajednice srpskih opština - zaključio je direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju dr Petar Petković.

Video: Petković: Ispucali su 60 bojevih metaka na nas, a srpski narod je ipak kaznio suludu politiku Kutija

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA