Predsednik Narodne skupštine ugostio novog ambasadora Košara: Francuska pažljivo prati reforme u Srbiji

Dačić je informisao ambasadora Francuske o planovima i aktivnostima parlamenta. Podsetio je da je juče raspisan referendum za 16. januar 2022. godine, kao i da je za sutra zakazana sednica Skupštine na kojoj će se razmatrati Izveštaj Evropske komisije o napretku Srbije

  • 0
Anita Dimitriju Ivica Dačić

Foto: Tanjug/Sava Radovanović

Predsednik Narodne skupštine Ivica Dačić primio je danas novog ambasadora Francuske u Srbiji Pjera Košara i poželeo mu dobrodošlicu.

Predsednik Narodne skupštine poželeo je dobrodošlicu, te istakao dobre odnose između dve zemlje i spremnost da nastavi rad na jačanju prijateljskih odnosa, pre svega kroz inteziviranje saradnje između dva parlamenta.

Dačić je informisao ambasadora Košara o aktivnostima Narodne skupštine i planovima za naredni period. Podsetio je da je juče, nakon usvajanja Akta o promeni Ustava u Narodnoj skupštini, raspisao referendum za 16. januar 2022. godine. Obavestio je sagovornika da će Narodna skupština sutra, 2. decembra, razmatrati Izveštaj Evropske komisije o napretku Srbije.

Na interesovanje ambasadora Košara, Dačić ga je informisao o sprovođenju mera dogovorenih tokom međustranačkog dijaloga.

Ambasador Košar se složio da treba raditi na jačanju saradnje parlamenata Srbije i Francuske, kao i saradnje u okviru organizacije Frankofonije. Rekao je da Francuska pažljivo prati i podržava reformske procese u Srbiji.

Sagovornici su se složili da će razmena poseta predsednika parlamenata doprineni osnaživanju parlamentarne saradnje, a time i ukupnih bilateralnih odnosa.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA