≫ 

Vučić na komemoraciji Milutinu Mrkonjiću: "Predložiću da jedan od poslenjih projekata ponese njegovo ime"

Imao je neograničenu maštu i kreativnost. Gradio je puteve i mostove čak i kada mu niko nije pomagao. Preuzimao krivicu kad i nije bila njegova odgovornost - rekao je Aleksandar Vučić o Mrkonjiću

  • 0

Video: Aleksandar Vučić ostavio poduži memento u knjizi žalosti: Komemoracija Milutinu Mrkonjiću

Predsednik Srbije, Aleksandar Vučić, govorio je u Skupštinu na komemoraciju Milutinu Mrkonjiću.

- Milutin Mrkonjić je imao nešto izuzetno, drugačije, imao je drugačiju energiju...kada bismo se svađali, na kraju bismo završavali dogovorom. To je bilo moguće samo u njegovom slučaju - rekao je predsednik u obraćanju.

- Imao je neverovatnu energiju i fantastični šarm. Kada bismo se svađali i oštro prepirali, rastajali smo se sa osmesima. To je samo u njegovom slučaju bilo moguće. Nisu njegove funkcije bile važne, on je bio mnogo važniji od mesta koje je zauzimao. Kao direktor CIP-a okupio bi sve direktore. Ono što je kod mene izazivalo divljenje, i to je vreme neponovljivo, u smislu snage i energije čoveka. To je bilo užasno teško vreme, završila se agresijia. Niko ni tada nije poštovao znanje i trud. Mrka je to radio bez para. Kako je on njih privoleo. Da im kaže radite i gradite bez para, i oni ljudi rade po 6 meseci - govorio je Vučić.

Predsednik ističe da je u poslednjih godinu dana više saveta dobio od Mrkonjića.

- On je čovek koji je izazivao kreativni zemljotres. Imao je neograničenu maštu, snove, ciljeve. Verovao je u graditeljstvo, u mostove i gradio ih je. Hteo je puteve, a kada ih nije uradio, na sebe je prihvatao krivicu, a da njegova krivica nije bila, jer nije bilo novca. Kada neko kaže pravi Beograđanin, ja bih rekao pravi Srbin.

Uvek je podržavao svaku gradnju, svaki projekat. Beskonačno se radovao svakom kilometru. Bio je čovek sa ogromnim brojem prijatelja koji su ga izuzetno cenili. Mrka je čitav život osvojio i promenio. Zato i danas ne mogu da kažem da je otišao, jer ovde je sa nama. Gledaćemo da mu se odužimo - rekao je predsednik.

- Narednih dana ću izaći sa inicijativom da jedan od najvažnijih projekata dobije ime po njemu - rekao je predsednik Srbije.

Vučić se upisao u Knjigu žalosti

 

Predsednik se upisao u Knjigu žalosti u Skupštini Srbije.

Milutin Mrkonjić, Komemoracija

Foto: Nikola Tomić

- Srbija ti je uvek bila ispred svega. Srbija u kojoj niču putevi, pruge, čitavi novi gradovi, bila ti je i san i cilj za koji si se tako energično borio. Tvoja snaga i šarm plenili su sve, čak i one koji nisu mislili kao ti. Izražavam najdublje saučešće svima koje si voleo, i koji su tebe poštovali.

Među prvima u zgradu parlamenta Srbije stigli su članovi porodice. U međuvremenu pridružili su im se članovi SPS, kao i predsednik Srbije Aleksandar Vučić, koji se po dolasku upisao u Knjigu žalosti.

Video: Otvorena knjiga žalosti i slika Milutina Mrkonjića iz mlažih dana: Komemoracija u Skupštini Srbije

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA