≫ 

Edi Rama odbacio kao apsurdnu tvrdnju da je "Otvoreni Balkan" nova Jugoslavija

Kakva može biti ruska ili kineska vizija Berlinskog procesa, ne znam. Znam da je ''Otvoreni Balkan'' implementaciona jedinica država Berlinskog procesa - kazao je premijer Albanije

  • 9
Angela Merkel i Edi Rama Foto: Tanjug/AP

Albanski premijer Edi Rama izjavio je danas da je poređenje inicijative "Otvoreni Balkan" sa "novom Jugoslavijom" apsurdno, nepotrebno i besmisleno.

Rama je u Skupštini Albanije poručio da ovakvo poređenje ima za cilj samo da "potkopa ovu inicijativu", prenosi Kljan Kosova.

- Slobodno kretanje građana, robe i kapitala bilo je nešto što je bilo osigurano u Jugoslaviji. Onda nam pada da je EU u međuvremenu postala Jugoslavija. Ovo je apsurdno poređenje, nepotrebno je i besmisleno, odnosno samo je igra reči koja treba da potkopa upravo ovu inicijativu - izjavio je Rama.

Premijer Albanije je dalje naglasio da ova inicijativa ima nacionalni i javni interes.

- Kakva može biti ruska ili kineska vizija Berlinskog procesa, ne znam. Znam da je ''Otvoreni Balkan'' implementaciona jedinica država Berlinskog procesa - kazao je Rama.

Video: Vučić dočekao Ramu i Dimitrova, sledi susret s privrednicima

(Telegraf.rs

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • DENI

    2. decembar 2021 | 13:08

    I da je, sta je to falilo Yugoslaviji, rodjen i odrastao u njoj, ona bolja mnogo od danasnjeg divljeg zapada, di narod rovi po smecu kao u pustarama. Ratlika Yuge i ovo danas je? NEBO i zemlja.

  • Izgleda samo

    2. decembar 2021 | 15:01

    Jos srbi zale jugoslaviju

  • Lepsi je

    2. decembar 2021 | 16:41

    moj konj stole

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA