≫ 

Selaković sa direktorom Kancelarije OEBS-a za demokratske institucije i ljudska prava

Selaković je poručio da Srbija vidi ODIHR kao instituciju od izuzetnog značaja, koja već tri decenije pomaže državama učesnicama OEBS-a u implementaciji njihovih obaveza u oblasti ljudske dimenzije

  • 0
Nikola Selaković, Mateo Mekači Foto: Ministarstvo spoljnih poslova

Drugog dana Ministarskog sastanka OEBS-a u Stokholmu, ministar spoljnih poslova Srbije Nikola Selaković sastao se sa direktorom Kancelarije OEBS-a za demokratske institucije i ljudska prava (ODIHR) Mateom Mekačijem.

Selaković je poručio da Srbija vidi ODIHR kao instituciju od izuzetnog značaja, koja već tri decenije pomaže državama učesnicama OEBS-a u implementaciji njihovih obaveza u oblasti ljudske dimenzije.

Ukazao je da je podrška ODIHR-a našoj zemlji bila je dragocena tokom godina sveobuhvatnih reformi, naročito u oblasti jačanja demokratskih institucija i posmatranja izbora.

ODIHR posmatra izbore u Srbiji dugi niz godina i ova saradnja je doprinela unapređenju izbornog sistema u našoj zemlji, rekao je šef srpske diplomatije, dodavši da je Srbija 2019. godine osnovala Radnu grupu za saradnju sa OEBS i ODIHR u koju su uključene sve relevantne institucije.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA