Vučić uputio čestitku povodom Dana vojnih veterana

Pobedu za život, slobodu, pravo glasa i rodnu zemlju, naši preci, ali i vi, osvajali ste bezbroj puta - poručio je predsednik Srbije

  • 15
BDP RAST VUCIC

Foto: Tanjug/Jadranka Ilić

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić uputio je danas čestitku povodom Dana vojnih veterana, koji se proslavlja u znak sećanja na 1912. godinu i potpisivanje primirja u Prvom balkanskom ratu.

- Pobedu za život, slobodu, pravo glasa i rodnu zemlju, naši preci, ali i vi, osvajali ste bezbroj puta. Imena velikih srpskih ratnika i heroja koji su se borili za očuvanje nacionalnog identiteta i kontinuiteta državnosti srpskog naroda i Vojske vođenih verom u oslobođenje Srbije, upisana su i tokom Prvog svetskog rata, Drugog svetskog rata i ovih poslednjih, za nas ništa manje teških i bolnih borbenih dejstava - navodi se u čestitki.

Proslavom današnjeg praznika, ističe predsednik, država pokazuje da veterane ne prepušta zaboravu, već poštuje kao ljude, "vrednujući svakog pojedinca koji čini jednu državu jakom, kao i vojsku - jedan od osnovnih temelja stabilnosti uspešne države".

- Poštovani veterani, uz obećanje da će država nastaviti da ulaže napore za poboljšanje života vojnih veterana širom Republike Srbije, čestitam vam praznik - navodi se u čestitki predsednika Vučića.

Video: Vučić prisustvuje obuci jedinica Rečne flotile

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Map

    3. decembar 2021 | 14:58

    Hvala,ali trbao si priznati ratni staz i veteranima iz ratova 90- 95 godine ili mi koji smo se tad borili nismo ratni veterani

  • Raca

    3. decembar 2021 | 17:16

    Ovo je jedina zemlja na svetu gde se ne poštuju ljudi koji su se borili za ovu zemlju i ovaj narod ,kako se ponašate prema borcima takav vam je i odziv za dobrovoljno služenje vojnog roka .Nemaju više srpske majke decu za bacanje .

  • Petar

    3. decembar 2021 | 16:04

    Kako jedan RVI može doći do stana, koji bi mogao otkupiti po povoljnim uslovima. Kolena oba moram operisati, sad sam na listi čekanja , za 01.11.2024 god. Trenutno se leči na onkologiki, tumor. Ranjen sam u Pakracu 11.10. 1991. God. U Srbiji sam poslat na lečenje i sa sobom poveo porodici i to ženu Maricu, ćerke Sandri i Sanju. Hvala unapred.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA