Moćni "Srpski štit" na poligonu kod Bujanovca: Vojska Srbije održala taktičku vežbu

Na vežbi je proverena osposobljenost voda za zaštitu snaga iz sastava Komande za obuku za izvršavanje namenskih zadataka u misiji, u uslovima koji su prilagođeni onima u zoni operacije

  • 7
Vežba voda Vojske Srbije za učesće u misiji UN u Libanu Foto: Tanjug/Ministarstvo Odbrane i Vojska Srbije

U bazi "Jug" i na poligonu "Borovac" kod Bujanovca, realizovana je trodnevna taktička vežba "Srpski štit", u okviru priprema za učešće u mirovnoj operaciji Ujedinjenih nacija u Libanu, saopštilo je danas Ministarstvo odbrane.

Na vežbi je proverena osposobljenost voda za zaštitu snaga iz sastava Komande za obuku za izvršavanje namenskih zadataka u misiji, u uslovima koji su prilagođeni onima u zoni operacije.

Praćeni su i ocenjivani postupci u slučaju napada na bazu, rad na stalnom kontrolnom punktu i osmatračkoj stanici, organizacija rada u bazi, postupci sa minsko-eksplozivnim sredstvima i rešavanje drugih zadataka.

Kontrolu pravilnosti radnji i poštovanja međunarodnih standarda obučenosti koje jedinica treba dostigne izvršio je evaluatorski tim iz Generalštaba Vojske Srbije, a rezultati provere su pokazali da je jedinica u potpunosti spremna za angažovanje u mirovnoj operaciji u Libanu.

Vojska Srbije angažuje vod za zaštitu snaga u misiji Ujedinjenih nacija u Libanu od 2014. godine.

Osnovni zadatak našeg voda, koji se nalazi u sastavu italijanskog kontingenta, je obezbeđenje baze u kojoj su smeštene snage Ujedinjenih nacija, navadeno je u saopštenju.

Video: Jedinice Kopnene vojske VS prikazuju vatreno dejstvo savremenih oklopnih borbenih vozila

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA