Snažan signal podrške Srbiji iz Kongresa SAD

Zajedničkim snagama iz dana u dan potvrđujemo značaj viševekovnih odnosa Srbije i SAD, i naše obostrane težnje da nastavimo da podižemo nivoe saradnje i gradimo nove staze starog prijateljstva naših dvaju naroda i u narednih 140 godina -- ocenio je ambasador Srbije u SAD, Marko Đurić

  • 6
Marko Đurić Foto: Tanjug/Ambasada Srbije u SAD

Ambasador Srbije u SAD Marko Ðurić organizovao je sinoć svečanu večeru u Vašintonu za više istaknutih članova Kongresa sa kojeg su poslate snažne političke poruke našoj zemlji. Svečanoj večeri u Vašingtonu, upriličenoj u čast prijateljstva i savezništva naših dveju zemalja, prisustvovalo je 14 visoko rangiranih predstavnika američkog Kongresa, među kojima su bili članovi Komiteta za spoljne poslove, Vojnog komiteta, kao i Bezbednosnog komiteta u Predstavničkom domu, saopštila je ambasada Srbije u SAD.

Na skupu, koji je okupio najveći broj kongresmena i članova Srpskog kokusa u poslednjih nekoliko decenija, Ðurić je iskazao zahvalnost okupljenima na pismu podrške Srbiji i značaju koji pridaju daljem unapređenju odnosa sa našom zemljom na svim nivoima.

- Večeras ste svojim dolaskom poslali poruke prijateljstva, poštovanja i podrške Srbiji, poruke uvažavanja rezultata Srbije u poslednjih nekoliko godina i poruke afirmacije puta kojim Srbija korača kao pouzdani partner i stožer stabilnosti u regionu - ocenio je Ðurić.

Ambasador Ðurić je izrazio zadovoljstvo rastom interesovanja za Srbiju koje se ogleda i u povećanju broja članova našeg Kokusa, dodavši da ćemo i u narednom periodu nastaviti sa intenzivnim angažovanjem i komunikacijom sa predstavnicima obeju stranaka na Kapitol hilu.

- Zajedničkim snagama iz dana u dan potvrđujemo značaj viševekovnih odnosa Srbije i SAD, i naše obostrane težnje da nastavimo da podižemo nivoe saradnje i gradimo nove staze starog prijateljstva naših dvaju naroda i u narednih 140 godina - rekao je tom prilikom Ðurić.

Pored Majkla Mekola, kopredsedavajućeg Spoljnopolitičkog odbora, prisutnima se obratila i Klaudija Teni, kongresmenka iz Njujorka, koja će uskoro zvanično preuzeti kopredsedavanje Srpskim kokusom u Kongresu. Ovaj događaj deo je niza ovogodišnjih aktivnosti kojima se obeležava veliki jubilej - 140 godina bilateralnih odnosa Srbije i SAD.

Održan na prestižnoj lokaciji u Vašingtonu, istovremeno je predstavljao i priliku za promociju najboljih specijaliteta srpske nacionalne kuhinje, koje su ovim povodom odabrali i pripremili profesionalni kuvari i somelijeri iz naše zemlje koji žive i rade u SAD.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mik

    5. decembar 2021 | 11:38

    Okupijo si Trampove ljude a od vladjuce Bajdenove garniture nema ni.koga

  • Mm.

    5. decembar 2021 | 11:21

    Sta taj zna,nebi prepoznao ni kombajn da vidi sta je,taj i u snu tapše samo,a da nisu li isti ti nas mozda bombardovali??

  • Signal

    5. decembar 2021 | 10:29

    Za sta?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA