≫ 

Poslanici skupštine u Prištini, osim Srpske liste, odali počast Dolu: Minut ćutanja za albanskog lobistu

Bivši republikanski senator i kandidat na predsedničkim izborima u SAD 1996. godine preminuo je juče u 98. godini. Privremene prištinske institucije u žalosti, Osmani i Kurti položili venac kraj spomenika Bob Dolu

  • 2
Bob Dole Foto: Tanjug/AP

Sednica skupštine privremenih prištinskih institucija počela je danas minutom ćutanja zbog smrti bivšeg američkog senatora i albanskog lobiste Boba Dola.

Skoro svi poslanici ustali su kako bi odali poštu Dolu, osim članova Srpske liste, prenosi prištinska "Koha ditore".

Predsednik skupštine Gljauk Konjufca rekao je da su "nezaboravni" rad i doprinos Dola za "slobodu i nezavisnost Kosova".

Kosovska presednica Vjosa Osmani je, povodom smrti američkog senatora i albanskog lobiste Boba Dola, izrazila zahvalnost što je uvek stajao uz narod Кosova u borbi za nezavisnost.

Osmani je za Dola rekla da je ratni heroj, cenjeni političar i pobornik slobode u celom svetu.

- Tako sam tužna što sam čula da je senator Bob Dole preminuo. Ratni heroj, cenjeni političar i pobornik slobode u celom svetu. Ali posebno smo zahvalni što je uvek stajao uz narod Кosova u našoj borbi za nezavisnost - napisala je Osmani na Tviteru.

Osmani, Kurti i Konjufca položili vence kraj biste Boba Dola u Prištini

Predsednica nelegalnih institucija u Prištini Vjosa Osmani, predsednik tzv. Skupštine Gljauk Konjufca i njihov premijer Aljbin Kurti, kao i otpravnik poslova ambasade SAD na Kosovu Nikolas Đakobo položili su vence kraj biste bivšeg američkog senatora i albanskog lobiste Boba Dola, prenosi Koha.

Lideri institucija i političkih partija izrazili su saučešće povodom smrti Dola koji je preminuo u 98. godini.

Bivši republikanski senator i kandidat na predsedničkim izborima u SAD 1996. godine preminuo je juče u 98. godini. Bio je kandidat za predsednika Sjedinjenih američkih država, poznati lobista i jedan od prvih koji su počeli da se u SAD-a zalažu za interese Kosova. Radio je kao pecijalni savetnik u pravnoj i lobističkoj firmi "Alston and Bird".

Dol se zalagao i za intervenciju NATO snaga nad SR Jugoslavijom, tokom 1999. i iste godine išao u Prištinu, kako bi Albance ubedio da potpišu mirovni dogovor.

Video: Delegacija Velike Albanije u Berlinu, a ne Prištine i Tirane

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ne bitan za nas

    6. decembar 2021 | 17:11

    zale ga siptari isti su.

  • Trle

    6. decembar 2021 | 16:36

    Sad će mnogi šiptari da seku vene zbog šiptara koji je riknuo u cvetu mladosti.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA