≫ 

Dačić sa ambasadorom Egipta o daljem jačanju saradnje

Predsednik Skupštine je istakao da će njegova predstojeća poseta Kairu, na poziv predsednika Predstavničkog doma Egipta El Gabalija, kao i niz bilateralnih sastanaka u toj zemlji, dodatno ojačati bilateralne odnose i prijateljske veze dve zemlje

  • 0
Ivica Dačić sa ambasadorom Egipta Amrom Alguvejlijem Foto: sps.org.rs

Predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić razgovarao je danas sa ambasadorom Egipta Amrom Alguvejlijem i istakao da Srbija posvećuje veliku pažnju odnosima sa Egiptom koji su uvek bili prijateljski i da, na funkciji koju trenutno obavlja, nastoji da doprinese jačanju saradnje u segmentu parlamentarne diplomatije.

Ambasador Alguvejli je zahvalio Dačiću na velikom doprinosu koji je na svojim prethodnim funkcijama dao jačanju bilateralnih veza između Srbije i Egipta i saglasio se da su odnosi veoma dobri i da treba raditi na njihovom daljem jačanju.

Veliki prostor za unapređenje odnosa postoji u oblasti ekonomije, obrazovanja, kulture, informacionih tehnologija, saglasni su Dačić i Alguvejli, a razgovarali su i o mogućnostima za unapređenje parlamentarne saradnje, saopšteno je iz parlamenta.

Dačić je istakao i da će njegova predstojeća poseta Kairu, na poziv predsednika Predstavničkog doma Egipta El Gabalija, kao i niz bilateralnih sastanaka, koje će imati tokom posete toj zemlji, dodatno ojačati ukupne bilateralne odnose između dve zemlje i prijateljske veze naroda.

Video: Ivica Dačić raspisao referendum za promenu Ustava: Evo kada će biti održan i šta se menja

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA