≫ 

Aljbin Kurti o zahtevu Kvinte: Naš stav po pitanju Visokih Dečana već poznat

Premijer prištinskih institucija nije odgovorio da li je o tome bilo reči na sastanku sa ambasadorima zemalja Kvinta, koji su ranije izneli zabrinutost zbog nesprovođenja odluke Ustavnog suda

  • 5
Albin Kurti, Aljbin Kurti

Foto: Tanjug/AP/Visar Kryeziu

Premijer privremenih institucija u Prištini Aljbin Kurti je odgovarajući na pitanje novinara o sprovođenju odluke, Ustavnog suda iz 2016. godine, o vraćanju zemljišta manastiru Visoki Dečani, rekao da je stav Vlade po tom pitanju već poznat, prenosi Kosovo pres.

Premijer nije odgovorio da li je o tome bilo reči na sastanku sa ambasadorima zemalja Kvinta, koji su ranije izneli zabrinutost zbog nesprovođenja odluke Ustavnog suda.

- Naš stav po pitanju manastira Dečane je već poznat, ranije smo ga iznosili u javnost. Međutim, tražio sam vaše razumevanje jer smo danas ovde na počasti senatoru Bobu Dolu... Mislim da sam vam odgovorio - rekao je Kurti novinarima.

Video: Telegraf u manastiru Visoki Dečani

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • 😷😷😷😷😷

    6. decembar 2021 | 19:09

    Eeee kostunica kostunaica, ovo si ti pustio iz zatvora 2001, da li se stidis ili si neobavesten da si ih TI PUSTIO

  • S z

    6. decembar 2021 | 19:32

    A da ga nije pustio šta bi bilo ? Opet bi bio neki "durti", "murti", "gurti" i šta onda? Nikako da shvatimo da oni imaju svoj cilj koji su gotovo i ostvarili i da moramo razgovarati sa njihovim predstavnicima ako želimo da spasemo šta se spasti može. Kad posle rata napustiš neku teritoriju to se više NE VRAĆA osim ratom a za to nemamo ni snage ni resursa ni dece da ginu. Ako uspemo sačuvati crkve i manastire kao i narod na tom prostoru da živi ali i RADI u miru biće uspeh.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA