≫ 

Prištinska delegacija na čelu sa Kurtijem otputovala večeras u Brisel

Najavljeno je da će delegacija sa predstavnicima EU razgovarati o bilateralnim odnosima prištinskih institucija i Evropske Unije u kontekstu Ugovornog sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju kao deo procesa integracija

  • 2
Albin Kurti, Aljbin Kurti, Josep Borrell, Džozep Borel Foto: Tanjug/AP

Delegacija Prištine, koju predvodi premijer privremenih institucija na KiM Aljbin Kurti, otputovala je u Brisel na održavanje četvrtog sastanka Saveta za stabilizaciju i pridruživanje koji je planiran za sutra.

Najavljeno je da će kosovska delegacija sa predstavnicima Evropske unije, njenim visokim predstavnikom za spoljnu politiku i bezbednost Đuzepom Boreljom i komesarom za proširenje i susedstvo Oliverom Varheljijem razgovarati o bilateralnim odnosima tzv. Kosova i Evropske Unije u kontekstu Ugovornog sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju kao deo procesa integracija.

Delegaciju Vladinog kabineta čine prvi zamenik premijera Besnik Bisljimi, drugi zamenik premijera i istovremeno ministar spoljnih poslova i dijaspore Donika Gervala, ministar finansija, rada i transfere Hekuran Murati, ministar unutrašnjih poslova Dželjalj Svečlja, ministar životne sredine, prostornog planiranja i infrastrukture, Ljiburn Aljiu i zamenica ministra pravde Nita Šalja.

Video: Dečani zavijeni u crno: Sahranjeni ubijeni mladići, Haradinaj i Kurti prisutni

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nikolas

    6. decembar 2021 | 19:40

    ALBANCI I BRISEL SU SAVEZNICI U STVARANJU VELIKE ALBANIJE BEZ SRBA NA BALKANU !!! TO IM JE VEKOVNI ZAJEDNICKI SAN -DRIM !!!

  • Dana

    6. decembar 2021 | 21:56

    I ostanite tamo, ne vraćajte se, pa oni vas vole

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA