≫ 

Zastave Albanije i UČK postavljene u severnom delu Kosovske Mitrovice, kancelarija za KiM: Opasna provokacija

- Jasno je da Kurtija očigledno ne zanima dijalog i normalizacija odnosa, ali ga zanima novo rasplamsavanje tenzija - navodi se u saopštenju Kancelarije za Kosovo i Metohiju

  • 7
zastave OVK, secerna Mitrovica, Kosovo i Metohija, Bošnjačka mahala Foto: Kancelarija za KiM

U etnički mešovitom naselju Bošnjačka mahala, u severnom delu Kosovske Mitrovice, sinoć su postavljene zastave Albanije i terorističke organizacije UČK, saopštila je Kancelarija za Kosovo i Metohiju.

- Jasno je da Kurtija očigledno ne zanima dijalog i normalizacija odnosa, ali ga zanima novo rasplamsavanje tenzija - navodi se u saopštenju Kancelarije:

- Reč je o smišljenoj, opasnoj provokaciji koja ima za cilj da izazove neodmerenu reakciju srpskog naroda na severu pokrajine, koji je teško stradao upravo od ruku terorista UČK. 

Iako je, kako se ističe, izvršilac sakriven, slavljenje terorističke UČK ima svoj prepoznatljiv potpis i vodi sve do vlasti u Prištini.

- Očigledna je namera Aljbina Kurtija da ponovo podigne tenzije na severu Kosova i Metohije, izazove incidente i tako pokuša da skupi neki politički poen. To što Kurti nije dobrodošao u srpske sredine na KiM, a sever pokrajine mu predstavlja svakodnevnu opsesiju, ne može kompenzovati ovakvim akcijama i kačenjem zastava terorističke organizacije u srpskim sredinama -  saopštila je Kancelarija za KiM.

- Jasno je da Kurtija očigledno ne zanima dijalog i normalizacija odnosa, ali ga zanima novo rasplamsavanje tenzija kroz koje pokazuje još jednom svoje pravo lice ekstremiste, preobučenog u odelo političara.

Video: Uhapšen veteran OVK sa 50kg marihuane: Pored narkotika pronađenje i slike u uniformi

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zeljko ex JSO

    7. decembar 2021 | 08:23

    Pa postavljaju vam i po Preševskoj dolini pa vi ništa?Velite daleko je to od karaule(bg),samo nek je tu dobro ostalo nije bitno.A ostalo je Srbija,karaula je posle prištine najnesrbskiji grad u Srbiji!Ako ništa odnece ga Dunav u Crno more da Bog da!

  • Hogar

    7. decembar 2021 | 08:50

    Postavljaju ih i u Presevu,Bujanovcu....zasto.policija ne reaguje..sta se ceka da krenu opet da ubijaju Srbe i.proteruju....sta ih sada koci u primeni Ustava.....

  • BG-1

    7. decembar 2021 | 08:17

    Zastava Srbije se koristi i u BiH i CG,a što ne bi i Albanska,Rumunska,Mađarska u Srbiji,koja je razlika.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA