≫ 

Vučić o detaljima protesta i da li se policija povukla

Zatvaranje auto-puteva nije u skladu sa sa zakonom - rekao je predsednik Srbije

  • 13
Aleksandar Vučić Foto: Telegraf.rs

Policiju nismo poslali da bi došlo do incidenata, kažu pojedini mediji i predstavnici stranaka, a ja pitam kako možemo da je pošaljemo na skup koji nije odobren rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić posle obilaska Kule Beograd.

- Šta treba da urade? To je kao kad imate situaciju da neko pljačka kuću, pa pita policiju da ih provede kroz vrata, da ne bi imali problema sa vlasnikom kuće. Zatvaranje auto-puteva nije u skladu sa sa zakonom - rekao je predsednik Srbije.

Kada je reč o građanima koji protestuju, kaže da je spreman da razgovara sa svima ko ima ideju o zakonima, ali da ne želi pregovarati sa "političarima koji su pokrali zemlju, kao i onima koji su uzeli novac od Rio Tinta, a onda izašli na ulice da protestuju".

"Priština ne želi da razgovara sa Beogradom"

Vučić je, odgovarajući na pitanje o predstojećem dijalogu Beograda i Prrištine, ukazao na komentar portparola EU Petera Stana, kada kažu da kod strana ne postoji dovoljna zainteresovanost i vera u dijalog, i istakao da se mora reći građanima da Srbija želi dijalog, i da je potpuno jasno da ga Priština ne želi.

- Mi spremni da potpišemo sporazum o nestalim osobama. Želimo rezultate. Ali zvanično mogu da kažem da Priština ne želi uopšte da razgovara sa nama - istakao je on.

Što se novih provokacija tiče, kaže da još nije upozna na severu KiM, ali da nikada nije imao sumnje da će raditi na pokušaju da nas izazovu na svaki način.

- Verujem u smirenost i trpeljivost našeg naroda ali sam i siguran da neće pokušavati, bar ne u ovom trenutku, da idu u ozbiljnije akcije protiv našeg naroda - dodao je.

Ukazao je da je Priština do sada pogazila sve sporazume i dogovore sa predstavnicima međunarodne zajednice da se posete dopuštaju u skladu sa Briselskim sporazumom, i to ne samo zato što to pravila nalažu, već zato što su civilizovane norme, Priština ih ne dopušta.

- Ne znam ko iz Prištine nije ulazio u centralnu Srbiju. Oni obećaju i ne puste Petra Petkovića da uđe na teritoriju koju kontroliše Priština samo da bi pokazali kako su silni i svemoćni, kako im je sve dozvoljeno - naglasio je Vučić.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Cv

    7. decembar 2021 | 12:04

    Uplasio nam se vučko da ne padne kao milo hoce on protiv naroda e pa ne ide

  • Brundo od celika

    7. decembar 2021 | 15:30

    Autoput nije zatvoren vec privremeno blokiran na dva sata.Sledeci put sledi privremena blokada puteva na tri sata.I u Crnoj Gori su ljudi isli na litije po snegu i na - 10 i - 15.Drugog nacina nema.

  • Nikola

    7. decembar 2021 | 12:13

    Bas bih voleo da vidim kako bi mi to neko stao pred auto i zabranio da se krecem gde zelim. Samo bih pozvao policiju i rekao imate 15 minuta da mi obezbedite da neometano idem gde sam naumio ili gazim sve pred sobom.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA