≫ 

Fon Kramon provocira izjavama o SPC, predsednik Srbije poručio: Najgorim rečnikom govori protiv naše zemlje

Šta god je rekla, sve je protiv Srbije. Od toga da moramo biti osuđeni za genocid, da Kosovo mora da bude nezavisno, pa do toga da Srbi moraju da odgovaraju za sve što su učinili - prokomentarisao je Vučić njenu izjavu da "SPC ne postoji"

  • 17
Viola von Cramon fon Kramon Foto: Tanjug/AP

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić istakao je danas "da smo sami napravili političku zvezdu od Viole fon Kramon" koja najgorim rečnikom govori protiv Srbije, prenosi Tanjug.

Vučić je to rekao zamoljen da prokomentariše konstatacije Fon Kramon, posle razgovora sa vladikom dizeldorfskim i cele Nemačke Grigorijem, da SPC ne postoji, već da je reč o autonomnim eparhijama.

- Mi smo napravili od Fon Kramom veliku političku zvezdu i ona se ničim drugim ne bavi osim olajavanjem Srbije na svakom mestu, najgorim rečnikom govori protiv naše zemlje i interesa naše zemlje. Šta god je rekla, sve je protiv Srbije. Od toga da moramo biti osuđeni za genocid, da Kosovo mora da bude nezavisno, pa do toga da Srbi moraju da odgovaraju za sve što su učinili -  objasnio je on.

Fon Kramon: Ne postoji "Srpska pravoslavna crkva"

Nakon što je poslanica Evropskog parlamenta Viola fon Kramon na svom Tviter nalogu objavila da je razgovarala sa episkopom diseldorfskim i cele Nemačke Grigorijem u prepisci sa korisnicom te platforme iznela je i stav da "Srpska pravoslavna crkva ne postoji".

Ona je to navela u odgovoru na komentar da je Sprska pravoslavna crkva proruska i da bi bilo sjajno da se to promeni.

- Ne postoji ''Srpska pravoslavna crkva'', to su autonomne eparhije, za razliku od Katoličke crkve. Razgovarajte sa episkopom i bićete iznenađeni - napisala je Fon Kramon.

Fon Kramon je ubrzo potom obrisala tvit u kojem je navela da SPC ne postoji.

Viola fon Kramon tivter Foto: Twitter

Ona je prethodno objavila da je imala "konstruktivnu i otvorenu diskusiju sa Grigorijem, episkopom Srpske pravoslavne crkve, eparhije Diseldorfske i sve Nemačke, o zajedničkim izazovima i međureligijskom dijalogu na Zapadnom Balkanu i u Nemačkoj".

- Iskoristimo ono što nas spaja za boljitak svih - poručila je ona.

Vučić je pozvao da, u vezi izjave da SPC ne postoji, već samo eparhije, svi sami zaključe kako je došla do tog zaključka.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nikolas

    7. decembar 2021 | 16:19

    SATANISTI VLADAJU ZAPADOM I MRZE GOSPODA BOGA A POSEBNO PRAVOSLAVLJE !!!

  • Martin

    7. decembar 2021 | 16:01

    Gospođo Kramon, vi niste dostojni da naš predsednik svama polemiše o vašim bljuv otinama koje iznosite o SPC,upišite se ponovo u Prvi razred.

  • Mokrolužanin

    7. decembar 2021 | 18:09

    Pitaj ti prvo svoga biskupa šta je jeres, i ko su jeretici. Pa posle piši komentare i pravi se pametna.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA