≫ 

Dačić s ambasadorom Bahreina

Srbija i Bahrein imaju veoma prijateljske odnose koji su u fazi razvoja, o čemu svedoče susreti zvaničnika dve zemlje na najvišem nivou

  • 0
Anita Dimitriju Ivica Dačić Foto: Tanjug/Sava Radovanović

Predsednik Narodne skupštine Ivica Dačić primio je danas ambasadora Kraljevine Bahrein Ahmeda Alsatija, koji na nerezidencijalnoj osnovi pokriva Srbiju iz Moskve.

Dačić je prilikom susreta istakao da Srbija i Bahrein imaju veoma prijateljske odnose koji su u fazi razvoja, o čemu svedoče susreti zvaničnika dve zemlje na najvišem nivou. Podsetio je da je pre dve godine kao šef diplomatije posetio Kraljevinu Bahrein i imao priliku da se sastane sa kraljem Hamadom Bin Isa Al Halifom.

Nedavno je na marginama Interparlamentarne unije u Madridu imao priliku sa se sastane sa predsednicom Veća predstavnika Kraljevine Bahrein Favzijom bin Abdula Zainal i tom prilikom je potvrđena poseta predsednika Narodne skupštine Bahreinu.

Dačić je istakao da je poseban impuls razvoju odnosa dao i ovogodišnji susret predsednika Srbije Aleksandra Vučića i kralja Bahrena Hamada Bin Isa Al Halife, nakon kojeg je dogovoreno otvaranje Ambasade Srbije u toj zemlji, što će dodatno doprineti jačanju i unapređenju bilateralnih odnosa, s obzirom na nedovoljno iskorišćen potencijal i mogućnosti za saradnju u različitim oblastima.

On je zahvalio na pomoći koju je Bahrein uputio Srbiji u borbi protiv pandemije.

Ambasador Alsati saglasio se da će otvaranje ambasada posebno doprineti uspostavljanju redovnog dijaloga i unapređenju političke i parlamentarne saradnje, ali i saradnje u oblasti kulture, sporta i omladine, kao i multilateralne saradnje.

Video: Šefovi diplomatija Srbije i Rusije razmenili poklone

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA